Ruşii au atacat din nou la granițele României

atac-izmail
Sursa foto: pravda.com.ua

Miercuri, la jumătate de oră după miezul nopții, canalul oficial de Telegram al Comandamentului Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat atacuri ale rușilor cu drone în regiunea Odesa, informează zn.ua.

Cu două ore înainte de ora unu au avut loc explozii în raionul Reni, Zatoka și Bilhorod-Dnistrovski.

La ora 1:25, exploziile au avut loc în orașul Chilia, raionul Izmail, la granița cu România. La Odesa, aviația ucraineană a fost ridicată pentru a intercepta dronele.

La ora 1:46 oficialitățile orașului au raportat detectarea a 16 vehicule aeriene fără pilot inamice în direcția Izmail. La ora 2:30, au existat informații că la Reni s-au mai auzit trei explozii, iar martorii oculari au raportat un incendiu puternic în regiune, scrie adevarul.ro.

Presa rusă scrie că dronele au fost provocate noi lovituri asupra unor obiective din porturile dunărene Chilia și Reni din regiunea Odesa. Printre altele, au fost vizate o serie de depozite utilizate de Forțele Armate ale Ucrainei, inclusiv de combustibili, „care se aflau în spatele unui fel de ecran de infrastructură pentru transbordarea de diferite mărfuri”.

În timpul atacului cu drone de aproape trei ore asupra regiunii Odesa, mai multe instalaţii agricole şi portuare au fost avariate şi au fost raportate mai multe incendii în Izmail, unul dintre principalele porturi ucrainene pentru exportul de cereale, a declarat Oleh Kiper, guvernatorul din Odesa.

„Un angajat al unei întreprinderi agricole, care a fost grav rănit, a murit la spital”, a declarat Kiper.

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au fost angajate, miercuri dimineaţa devreme, în respingerea unui atac aerian rusesc asupra Kievului. Potrivit administraţiei locale citate de Reuters, toate rachetele au fost doborâte înainte de a ajunge la ţinte.

Rusia a lansat, miercuri dimineaţă, un atac cu rachete asupra Kievului, sistemele de apărare antiaeriană ale ţării doborând toate rachetele înainte ca acestea să ajungă la ţinte.

Martorii Reuters au auzit mai multe explozii care au sunat ca şi cum sistemele de apărare antiaeriană ar fi fost desfăşurate în jurul orei 05:50 a.m. (02:50 GMT), când au fost emise alerte de raid aerian pentru toată Ucraina, înainte de a fi anulate aproximativ o oră mai târziu.

„Un alt atac cu rachete al inamicului asupra unui oraş paşnic cu scopul de a ucide populaţia civilă şi de a distruge infrastructura”, a declarat Serhiy Popko, şeful administraţiei militare din Kiev, pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

El a adăugat că, potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat distrugeri în Kiev şi nici victime.

Dimensiunea atacului, care, potrivit lui Popko, a implicat rachete de diferite tipuri, nu a fost cunoscută imediat.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Rusiei.

Martorii Reuters au auzit mai multe explozii care au sunat ca şi cum sistemele de apărare aeriană ar fi fost desfăşurate.

Toată Ucraina se afla sub alertă de raid aerian începând cu ora 05:50 a.m. (02:50 GMT).

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: