Camera Deputaţilor: A început şedinţa în care se dezbate moţiunea simplă pe Educaţie

Camera Deputaţilor
Sursa foto: X

Camera Deputaţilor s-a întrunit, luni, pentru a dezbate moţiunea simplă depusă de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului Educaţiei, Ligia Deca.

La şedinţă sunt prezenţi 174 de deputaţi. Moţiunea simplă, intitulată „Un ministru care minte nu poate gestiona Educaţia”, este citită în plen de deputatul USR Filip Havârneanu.

Iniţiatorii demersului arată că prin această moţiune se cere demisia ministrului Ligia Deca.

„Un singur an calendaristic ar fi fost suficient pentru doamna ministru să-şi dea cel puţin trei demisii. O demisie pentru rezultatele catastrofale de la testele PISA şi pentru încercarea dumneaei de a măslui aceste rezultate, alegând convenabil doar cifrele pe care şi le doreşte. O anunţ pe doamna Ligia Deca că în acest moment România se străduieşte să adere în rândul ţărilor OECD şi că este o ruşine publică să falsifici un raport internaţional de opt pagini alegând doar ce îţi place ţie din acel text”, a declarat, pe 11 decembrie, senatorul Ştefan Pălărie.

În opinia sa, ministrul Educaţiei ar fi trebuit să-şi dea demisia pentru „cea mai mare grevă a profesorilor din ţară în ultimii 18 ani, o grevă care a fost batjocorită în repetate rânduri de către Guvernul de la acea dată, fie prin vouchere, fie prin păcăleli mici, iar astăzi acea grevă este urmată de o altă minciună colosală, şi anume creşterea salariilor personalului din învăţământ aşa cum a fost promisă oficial prin Ordonanţa 57 din anul curent”.

De asemenea, a adăugat senatorul USR, ministrul Deca ar fi trebuit să demisioneze şi pentru Legile Educaţiei, rezultatul proiectului „România Educată”.

Votul pe moţiune urmează să fie dat în şedinţa de marţi.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL