Banii confiscați de la traficanți, folosiți în antidrog

Sursa foto: Pexels

Timp de patru ani, toți banii confiscați de la traficanții de droguri, precum și sumele obținute din valorificarea bunurilor provenite din traficul de substanțe interzise ar urma să fie folosiți pentru finanțarea unităților specializate în combaterea traficului de droguri, potrivit unui proiect de lege pus recent în dezbatere la Parlament.

Banii vor fi împărțiți în cote egale între instituțiile implicate în combaterea acestui fenomen și vor putea fi folosiți exclusiv pentru dotări. Chiar dacă bugetul de stat va fi privat de o sursă de venituri pentru o perioadă, inițiatorii susțin că, pe termen lung, încasările vor crește deoarece polițiștii și procurorii vor fi, în acest fel, mai motivați.

Propunerea legislativă a fost pusă pe masa senatorilor, la finalul săptămânii trecute, de un grup de 25 de parlamentari PNL, printre care și actualul ministru de Interne, Cătălin Predoiu, și vizează „modificarea şi completarea unor acte normative în vederea prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri”.

Citeşte mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: