Klaus Iohannis: Ne confruntăm cu o erodare a valorilor la nivelul Uniunii Europene

Sursa foto: Pexels

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European, că ne confruntăm cu o erodare a valorilor la nivelul Uniunii Europene, ceea ce alimentează percepţia de declin pe care unii o au despre Europa sau, cel puţin, despre rolul de lider şi rolul global al Europei, şi de aceea, trebuie să facem mai mult pentru a promova sentimentul şi certitudinea că facem parte cu toţii din aceeaşi comunitate de valori, care trebuie protejată de fiecare dintre noi.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul discursului susţinut în plenul Parlamentului European că ”Uniunea noastră se confruntă cu provocări geostrategice fără precedent, iar viitorul nostru şi cel al generaţiilor viitoare depinde de fiecare decizie pe care o luăm acum”.

”La nivel global, ordinea internaţională bazată pe reguli este contestată repetat. Rusia îşi continuă agresiunea împotriva Ucrainei. În jurul Uniunii, instabilitatea şi insecuritatea au atins niveluri alarmante. Conflictul deschis din Orientul Mijlociu, situaţia din Marea Roşie şi evoluţiile îngrijorătoare din Sahel, toate acestea au un impact sistemic asupra propriei noastre securităţi. Schimbările climatice, dificultăţile economice şi migraţia ilegală continuă să genereze la rândul lor un impact negativ, sporind complexitatea dinamicii globale. Pe lângă toate aceste provocări, asistăm la o criză a valorilor şi, din ce constat, la o criză de încredere a publicului în instituţiile noastre”, a arătat şeful statului în discurs.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: