Fermierii europeni continuă protestele. „Acum ne spun să mai așteptăm până pe 9 februarie

Sursă foto: Captură video

Fermierii europeni continuă să protesteze față de veniturile mici, condițiile grele de lucru si birocrația împovărătoare. Și nu doar în Germania, Italia sau Spania. Ci și în Bulgaria, unde autoritățile sunt nevoite să ia în serios revendicările celor fermierilor.

Au fost tensiuni între protestatari și polițiști în anumite zone din Bulgaria, pentru că fermierii voiau să blocheze anumite artere de circulație. Agricultorii au ieșit în stradă la Blagoevgrad, Plovdiv, Vidin, Burgas. Citeşte şi Frontierele cu Bulgaria au fost blocate câteva ore de fermierii din țara vecină. Protestul va continua și în zilele următoare La Ruse, unii fermieri au deșertat cisterne cu lapte pe stradă – pentru că și acolo, ca și în România, prețul oferit producătorilor este prea mic faţă de costuri.

„Sunt disperat. Acum ne spun să mai așteptăm până pe 9 februarie. Un coleg spunea că așa o să le zică și vacilor lui, că vor mânca pe nouă. Eu nu știu ce să le spun oilor mele”.

„O altă mare problemă – concurența ucraineană. Pesticidele și îngrășămintele de acolo nu respectă standardele de calitate europene, dar sunt mai ieftine”.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: