Ce a hotărât Senatul în ceea ce privește cererea DNA în dosarul Microsoft

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că toate documentele trimise de procurorul general în legătură cu cererea de încuviințare a urmăririi penale pe numele a doi senatori în dosarul Microsoft vor ajunge la Comisia Juridică.

UPDATE Element SURPRIZĂ în dosarul Microsoft. Numele lui Dorin Cocoș și al lui Ponta apar în dosar

”Am încercat cu maximă rapiditate sa operaționalizăm această problemă. Am hotărât să înaintăm referatul și copiile  documentelor către Comisia Juridică căreia i-am dat un termen de 15 zile pentru întocmirea raportului. Până la 15 octombrie. Eu am făcut această propunere. După ce vine raportul trebuie dus la toate grupurile parlamentare și în prima ședință de plen va intra în discuție. În primul rând să avem raportul și pe urmă vom decide (n.r. –  dacă va fi luată în discuție înainte sau după alegerile prezidențiale)”, a declarat Tăriceanu.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general al P.I.C.C.J,  să sesizeze preşedintele României, al Senatului, al Camerei Deputaţilor şi al Parlamentului European, pentru formularea cererilor de efectuare a urmăririi penale faţă de 9 persoane în dosarul Microsoft. Printre cei nouă se numără și doi senatori și un deputat.

”ECATERINA ANDRONESCU (în prezent senator – Parlamentul României), ministrul Educaţiei şi Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003; 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009; ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării în perioada 2008-2012, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.

MIHĂILESCU PETRU ŞERBAN (în prezent senator – Parlamentul României), ministru coordonator al SGG în perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani în perioada în care avea calitatea de ministru”, transmit procurorii DNA.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: