Constantin: Guvernul a stabilit obligaţiunile destinate protejării mediului şi combaterii schimbărilor climatice

Sursa foto: gov.ro

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat joi că în şedinţa Executivului s-a stabilit cadrul general de obligaţiuni destinate protejării mediului înconjurător şi combaterii schimbărilor climatice, care va ajuta la finanţarea Agendei Verzi a României, prin atragerea de investitori interesaţi de proiecte de protecţie a mediului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului s-a referit la un instrument făcut disponibil de către Executiv printr-o decizie luată astăzi privind cadrul general de obligaţiuni destinate protejării mediului înconjurător şi combaterii schimbărilor climatice.

”Acest cadru general de obligaţiuni destinate protejării mediului înconjurător şi schimbărilor climatice a fost aprobat prin hotărâre de Guvern. Astfel, vom ajuta la finanţarea Agendei Verzi a României, prin atragerea de investitori interesaţi de proiecte de protecţie a mediului”, a explicat Constantin.

Potrivit acestuia, ”obligaţiunile verzi reprezintă un instrument eficient de canalizare a finanţării către proiecte cu beneficii clare pentru mediu”.

Mihai Constantin a mai afirmat că acele domenii care ar putea beneficia de aceste obligaţiuni verzi sunt producţia de energie regenerabilă, eficientizarea energetică a clădirilor, prevenirea şi controlul poluării, transportul curat, gestionarea sustenabilă a apei şi a apelor uzate, adaptarea la schimbările climatice, clădiri verzi şi gestionarea durabilă din punct de vedere ecologic a resurselor naturale şi a utilizării terenurilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: