Șoferii riscă o amendă de 5000 de lei dacă nu au un document la ei. Se modifică legea

volan şofer
Sursa foto: Freepik

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a trimis în Parlament mai multe propuneri pentru schimbarea legislației RCA.

Astfel, sistemul bonus/malus devine mai complex, asigurătorii fiind obligați să vândă și în rate, se introduce conceptul de franșiză, care permite asiguratului să plătească un preț mai mic pentru RCA asumându-și o parte din daunele potențiale.

Mai mult, cresc foarte mult amenzile pentru șoferii care circulă fără poliță RCA valabilă și se diversifică modalitățile de control, inclusiv prin introducerea în ecuație a sistemului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) de verificare a rovinietei.

Mult discutatul concept „RCA pe șofer” va fi implementat, până la urmă, cel mai probabil anul acesta, prin lege, după ce ASF a venit cu propuneri de modificare în ceea ce privește definiția Contractului de asigurare RCA, scrie RTV.

Șoferii riscă o amendă de 5000 de lei dacă nu au un document la ei. Se modifică legea

Este o măsură care, pe de o parte, poate duce la reducerea primei, însă, pe de alta, va aduce penalizări și un preț mai mare pentru RCA, în cazul în care se constată că mașina este condusă de un șofer nedeclarat ca utilizator.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: