VIDEO Mara Mareș: Europa este șansa noastră, nu realizăm cât de norocoși suntem pentru beneficii, libertăți, securitate

Prezentă în direct în platoul Puterea Știrilor, președinta Tineretului Național Liberal, Mara Mareș, a vorbit despre tineri și politica și despre candidatura sa la alegerile europarlamentare.

„Da, cred că sunt cea mai tânără candidată. (…) Întotdeauna am fost atrasă de zona aceasta, (…) sunt absolventă de politici publice europene, am o licență și o un program de master. Întotdeauna asta a fost zona mea. Am fost vicepreședintele Tineretului Popular European, cinci sau șase ani, unde am fost extrem de activă. Am scris numeroase rezoluții, proiecte, pentru ce înseamnă tineretul european și simt că un reprezentant al tinerilor va pune problema altfel. (…) Eu am colegi  din YEP, din Tineretul Popular European, care sunt astăzi europarlamentari și îi văd foarte activi, se zbat foarte tare, reprezintă interesele țărilor cu cu mare atenție, dar vă vorbeam de programele pentru tineri de mai devreme. Ele sunt bune, sunt excelente și îmi pare rău că nu vorbim suficient despre ele, dar vă invit să urmăriți campania noastră Europa în fiecare localitate, pentru că acolo vorbim extensiv la fiecare întâlnire pe care o avem, dar nu este suficient”, a afirmat invitata ediției de astăzi.

În ce privește felul cum vede un tânăr Europa de astăzi, Mara Mareș este de părere că aceasta este o șansă pentru români, dar că e nevoie în continuare de implicare.

„Europa este șansa noastră, noi nu realizăm cât de norocoși suntem să fi aderat la Uniunea Europeană, toate programele despre care vorbeam mai devreme, toate celelalte beneficii, toate libertățile pe care le avem, securitatea pe care o avem și datorită UE și datorită NATO. Știți oare că noi plătim către Uniunea Europeană un euro și Uniunea Europeană ne dă trei înapoi? Or, lucrul ăsta se vede de la drumul reabilitat pe care conducem noi, la școala modernizată în care merg copiii noștri, la orice alt aspect care în ultimii ani s-a îmbunătățit în România. Marea majoritate au fost făcute cu bani europeni și mai puține cu banii noștri și nu ne permitem nici într-un caz să pierdem acest tren de modernizare în care ne aflăm”, a adăugat șefa Tineretului Național Liberal.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: