UPDATE Coaliţia nu a luat nicio decizie privind comasarea alegerilor, o nouă şedinţă a fost stabilită pentru duminică

Sursa foto: PS News

UPDATE

Liderii coaliţiei nu au luat nicio decizie, vineri, privind comasarea alegerilor, însă o nouă şedinţă a fost stabilită pentru duminică, au afirmat surse politice pentru News.ro.

Coaliţia nu a ajuns nici vineri la un acord privind o posibilă comasare a alegerilor în acest an. PSD şi PNL analizează variantele comasării alegerilor locale cu europarlamentare, dar şi o posibilă comasare a alegerilor parlamentare cu prezidenţialele.

O nouă discuţie urmează să aibă loc duminică, potrivit surselor. În cazul în care nu se va lua o decizie pe acest subiect, alegerile vor fi organizate la termen, primele fiind alegerile europarlamentare, în sdata de 9 iunie.

Liberalii nu iau în calcul un candidat unic al coaliţiei la prezidenţiale nici acum nici după alegerile europarlamentare, precizaseră surse liberale, după şedinţa de luni a coaliţiei. Astfel, decizia PNL este de a avea candidat propriu la prezidenţiale.

Știrea inițială

A început decisivă a coaliției de guvernare. Liderii coaliției au sosit la Guvern, acolo unde are loc ședința, începând cu ora 16:00, spune reporterul PS News aflat la fața locului.

Din partea PSD au ajuns Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Mihai Tudose.

Sursa foto: PS News
Sursa foto: PS News
Sursa foto: PS News

 

Din partea PNL au ajuns președintele partidului, Nicolae Ciucă, prim-vicepreședinții Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur și Dan Motreanu și secretarul general Lucian Bode.

 

Sursa foto: PS News
Sursa foto: PS News

Liderii celor două partide din coaliția de guvernare se întâlnesc astăzi pentru a decide dacă alegerile din acest an vor fi comasate sau nu.

Președintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a spus, marţi, despre subiectul comasării alegerilor, că el crede că orice prelungire a discuţiilor dincolo de ziua de vineri este inoportună şi nu mai are niciun fel de rost discuțiile.

„Ocupăm spaţiul public cu un subiect care se rostogoleşte şi aşa de prea mult timp”, a încheiat Ciucă.

„Avem o legislație. Nu a fost o discuție că vrea PSD să dea președintele, că vrea PNL…Nu a fost o discuție. Sunt lucruri bune pentru democrație… Ce înseamnă esența democrației – o prezență cât mai mare la vot. În cazul unei comasări, știm cu toții că la alegerile europarlamentare prezența e mai scăzută ndacă nu inventăm un referendum pentru penali. Atunci s-a venit cu această idee că ar fi chiar mai democratică. Alți colegi din opoziție spun că nu e democratică, că direcționăm un vot. (…) Într-o coaliție vorbim mereu. (…) A rămas că atunci când mă întorc o să mai stăm de vorbă, vineri, pe acest subiect, să vedem cum tehnic putem face”, spune Marcel Ciolacu.

El a negat că social-democrații ar fi cerut liberalilor să renunțe la candidatul la alegerile prezidențiale.

„Cred că și domnul Ciucă mi-ar cere mie să renunțe PSD la candidatură, cred că și eu dacă i-aș cere dlui Ciucă să renunțe PNL la candidat ne-am jigni unul pe altul. Nu avem această înclinație de a ne jigni”, a declarat Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu spune că social-democrații nu vor susține un candidat independent la alegerile prezidențiale.

„Ce pot spune cu certitudine, cu inimă de pesedist, de membru fondator, niciodată PSD și eu personal nu că nu o să propun, dar nu o să-mi treacă prin cap să susțin un independent din partea PSD”, a mai declarat Ciolacu.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: