Sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice. 73 sunt calificați

Sursa foto: Facebook

Jocurile Olimpice se apropie, până la startul competiției găzduite între 26 iulie și 11 august de Paris rămânând mai puțin de jumătate de an. Și, pe zi ce trece, delegația României se mărește, ajungând în acest moment la 73 de sportivi calificați, dintre care maratonistele naturalizate Delvine Relin Meringo și Joan Chelimo Melly au baremele făcute, dar încă așteaptă OK-ul din partea CIO.

Aceștia ne vor reprezenta în opt sporturi: înot, box, atletism, canotaj, kaiac-canoe, gimnastică artistică, gimnastică ritmică și polo. Mai mult de jumătate – 44 – fac parte din delegația de la canotaj, de unde așteptăm cele mai multe medalii.

Ultimii „tricolori“ care au obținut biletele pentru Paris 2024 au fost băieții de la polo. Inițial aflată prima sub linie după Mondialul încheiat zilele trecute, reprezentativa noastră a fost anunțată sâmbătă că se va număra printre cele 12 echipe acceptate la Jocurile Olimpice, după ce Africa de Sud s-a retras din competiția supremă de la finalul verii. Tot în weekend, poloiștii și-au aflat și adversarele din grupa A: Croația, Italia, Grecia, SUA și Muntenegru.

În grupa B au fost distribuite Australia, Serbia, Franța, Ungaria, Japonia și Spania. Primele patru clasate vor avansa în sferturi de finală, lucru la care România nu are cum să spere, având în vedere că a pierdut în acest an cu majoritatea oponenților de la JO.

Naționala de polo a jucat deja la două competiții mari în acest început de an: Campionatul European – în ianuarie (locul 8) și Campionatul Mondial – în februarie (locul 10). Pe parcursul celor două turnee finale, „tricolorii“ au întâlnit aproape toți adversarii din grupa de la Olimpiadă, mai puțin Croația. Iar în fața tuturor ne-am înclinat, Muntenegru bătându-ne chiar de două ori: 18-11 la Euro și 12-9 la CM. La ultima competiție, echipa SUA a trecut de România cu 13-9 în meciul pentru locurile 9-10, iar Italia ne-a administrat un 16-10 în faza grupelor. Chiar și așa, fără mari șanse de a se bate la primele locuri, naționala de polo se poate lăuda că este singura echipă din România calificată la Olimpiadă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: