Mihaela Săhlean: Dacă ai răbdare cu tine, ai șansa să accesezi niște zone interioare incredibile

Oamenii sunt unici, prin urmare și problemele lor sunt unice, ne spune Mihaela Săhlean, psiholog clinician principal, vorbind despre terapia Eriksoniană, o abordare nouă cu rezultate foarte bune în încercarea de a înțelege ce se întâmplă cu noi.

Dacă oamenii ar înțelege care sunt factorii ce le determina stările, lucrurile ar sta altfel în relația lor cu propria ființă. Și-ar accepta punctele slabe, dar si pe cele forte. Daca oamenii isi pot identifica sentimentele si modalitatea în care percep viața, atunci le va fi mai usor să facă față situațiilor dificile, spune invitata Mihaelei Tatu.

Terapia Ericsoniană este frecvent utilizata pentru problemele care se acumulează de-a lungul timpului și  functțonează numai în cazul în care se construieste o relație solidă de încredere și empatie între pacient si psihoterapeut.

,,Acest tip de terapie reprezintă accesul la resursele tale inconștiente: să ai răbdare cu tine, despre asta este vorba. Prin această terapie accesezi niște zone incredibile. Mai mult, terapia aceasta ar putea ameliora o boală, ar putea schimba un comportament, sau poate stimula voința.  Îți pot spune că am lucrat și cu pacienți cu diagnostic oncologic care aveau niște dureri cumplite și după ședințele de terapie simțeau foarte puțin durerea. Și am avut pacienți care au spus că nu mai simt aproape deloc durerea în anumite faze ale bolii. Creierul nostru poate să facă foarte multe” afirmă Mihaela Săhlean.

Urmărește ediția completă, aici.

Emisiunea Sănătate, tuturor!, cu Mihaela Tatu,  este prezentată de Team Dental Clinic Timișoara.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: