Buzău: 34 kg aur, 350 kg de argint şi 15 kg de metal rar, recuperate dintr-un milion de telefoane mobile reciclate

telefon mobil
Sursa foto: NordWood Themes / Unsplash

În urma colectării a peste 1 milion de telefoane mobile, operatorul Green Group specializat în gestionarea şi reciclarea diferitelor tipuri de deşeuri a recuperat 34 kg de aur, 350 de kg de argint şi 15 kg de paladiu, materiale care pot fi refolosite în componenţa altor produse electronice sau industriale.

În urma unei analize, operatorul specializat în reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice ieşite din uz arată că în general consumatorii români sunt tentaţi să păstreze telefoanele mobile vechi, defecte dar să arunce în locuri improprii cum ar fi coşul de gunoi, aparatele de mici dimensiuni.

„Comportamentul consumatorilor privind achiziţia de noi echipamente electrice diferă de la ţară la ţară, dar în general există o tendinţă de creştere alimentată de avansul rapid al tehnologiei şi de lansarea frecventă a noilor modele. Produsele electronice au o durată de viaţă variabilă în funcţie de tipul şi calitatea acestora. De exemplu, telefoanele mobile sunt înlocuite la intervale scurte, versus electrocasnicele mari, care au o durată de viaţă mai îndelungată. Unii consumatori pot schimba produsele imediat după expirarea garanţiei, fie pentru a profita de tehnologiile mai noi, fie din cauza depăşirii de modă a produsului actual. Paradoxul în România este că suntem tentaţi ori să păstrăm vechile telefoane atunci când le schimbăm, ori sa aruncăm la gunoi electrocasnicele mici, ceea ce afectează atât cantitatea de echipamente de colectat, dar şi mediul înconjurător. Noi încurajăm consumatorii să recicleze în mod responsabil, să folosească punctele de colectare separată şi nu la coşul de gunoi menajer”, a transmis, pentru AGERPRES, PR manager Green Group, Mihaela Sofronea.

În urma colectării a peste 1 milion de telefoane mobile, operatorul din domeniul gestionării şi reciclării deşeurilor a reuşit recuperarea unor componente valoroase care pot fi reutilizate în viitoare produse electronice şi electrocasnice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: