Udrea îi ia tema de campanie Monicăi Macovei. Scrisoare pentru prezidențiabili

Președintele PMP Elena Udrea propune tuturor celor înscriși în cursa pentru alegerile prezidențiale să semneze pactul pentru Justiție independentă, o temă pentru care candidatul independent Monica Macovei este cunoscută în spațiul public.

”Astăzi putem vorbi despre o Justiție puternică, ce nu funcționează la comandă politică, așa cum se întâmpla în 2004. În fața Justiției răspund în mod egal toți cetățenii, indiferent că sunt oameni politici sau de afaceri puternici, indiferent de culoarea lor politică, relațiile sau de banii pe care îi au. Însă acest drum al independenței Justiției nu este unul ireversibil”, a declarat candidatul PMP la Președinția României.

 ”Vedem cum Victor Ponta amenință judecătorii și procurorii, face presiuni asupra lor, critică deciziile acestora. Vedem cum Klaus Iohannis vorbește despre o adevărată ”independență a Justiției”, alta decât cea reală care există astăzi. Mai mult, ne spune că nu îi pasă de ce decizie va da Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul său de incompatibilitate. Am mai văzut și declarații care aprind fitile legate de soarta instituțiilor judiciare din noiembrie încolo”, a afirmat președintele PMP.

Elena Udrea cere tuturor candidaților înscriși în cursa electorală să își asume un angajament în fața românilor că și din funcția de Președinte al României vor lupta pentru a păstra Justiția puternică și independentă. ”Cer tuturor celor 14 candidați să semneze ”Pactul pentru o Justiție independentă”, prin care să se angajeze că nu vor desființa niciodată instituții precum DNA, DIICOT sau ANI. Că nu vor încerca niciodată să reducă atribuțiile acestor instituții sau pe cele ale ÎCCJ și CSM. Că se vor lupta pentru ca ceea ce s-a câștigat în ultimii 10 ani să fie o valoare pe care acest popor să o aibă de acum încolo. Independența Justiției trebuie să folosească acestei țări”, a candidatul PMP la Preşedinţia României.

”Sub presiunea opiniei publice cred că nu va fi nicun candidat care să refuze să se angajeze că va sprijini, va lupta, pentru a păstra în România o Justiție puternică, independentă, cu instituții care să funcționeze nu la cheremul politicienilor, ci în folosul cetățenilor și în conformitate cu legea și Constituția”, a conchis Elena Udrea.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: