Detalii despre Congresul PPE la București. Ciucă: O oportunitate să discutăm cu premierul Austriei de Schengen

Sursa foto: Nicolae Ciuca

Congresul PPE la București: Nicolae Ciucă, președinte al Partidului Național Liberal a fost întrebat de PS News, în cadrul conferinței organizate de Coaliție cu ocazia anunțării calendarului pentru alegeri, și despre Congresul popularilor europeni organizat la București de PNL. Președintele Partidului Național Liberal a declarat, în acest context că evenimentul din martie reprezintă „o oportunitate pentru a discuta cu premierul Austriei de Schengen”.

Liderul liberalilor a subliniat că la final va cere colegilor din PPE susținerea integrarii depline a Romaniei in Spatiul Schengen, mai ales ca la Congres va participa inclusiv cancelarul Austriei Karl Nehammer.

„Este adevărat, în perioada 5-7 martie se va desfășura la București Congresul Partidului Popular European. Folosesc și acest prilej pentru a mulțumi liderilor europeni care au acceptat propunerea noastră și au validat desfășurarea congresului la București. Va fi un eveniment deosebit de important, nu doar pentru Partidul Național Liberal.

Va fi un eveniment deosebit de important pentru România pentru că vor fi prezenți 13 șefi de stat și guvern. Va fi o oportunitate atât pentru noi, ca Partidul Național Liberal, cât și pentru Guvern.

Sunt convins că premierii vor dori să aibă întâlniri bilaterale cu premierul României. Este o oportunitate în care putem să ne consolidăm status quo-ul de pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre.

Este oportunitate să discutăm în interiorul Partidului Popular European despre decizia legată de aderarea României la Spațiul Schengen cu frontierele terestre. De altfel, decizia noastră, a partidului, este să cerem în declarația finală a congresului introducerea și aprobarea tuturor membrilor Partidului Popular Popular European ca România să fie acceptată în Spațiul Schengen și cu granițele terestre, în acest an.

Este o oportunitate să discutăm cu premierul Austriei toate aceste aspecte și detalii și să-i prezentăm, la fața locului, care sunt argumentele noastre, care nu sunt de acum, ci sunt de cu mult timp în urmă în ceea ce privește îndeplinirea standardelor și cerințelor Acquis–ului Schengen. Ca atare, este o oportunitate foarte bună”, a declarat Nicolae Ciucă pentru PS News.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: