În câte minute dispare un pahar de țuică din organismul tău. Un polițist a făcut testul inedit

Sursa: captură video

Știm cu toții că este nevoie să treacă o perioadă de timp pentru a ne urca la volan, după ce am consumat alcool. Pentru ca acesta să dispară complet din organism depinde de mai mulți factori, inclusiv de cantitatea de alcool consumată, de greutatea corporală, de metabolismul individual și de alți factori biologici. Cu toate acestea, un fost polițist a precizat că un pahar de țuică poate dispărea din organism într-un timp extrem de scurt.

Înainte de a vă urca la volan după ce ați consumat alcool, este musai să acordați timp corpului să elimine alcoolul complet. Conform specialiștilor, țuica este eliminată din organism în 5-7 ore pentru o cantitate obișnuită, cum ar fi un pahar standard de țuică, aproximativ 30-40 ml, cu un conținut de alcool de 30-40%. Totuși, acest timp poate fi mai lung pentru persoanele cu un metabolism mai lent sau în cazul în care s-au consumat cantități mai mari de țuică.

În schimb, un fost polițist din Sibiu a făcut un experiment inedit. El a demonstrat în cât timp poate dispărea un pahar de țuică din organism. Așadar, bărbatul a consumat 50 de mililitri de țuică, de 40 de grade, înainte de a se urca la volan. Mulți internauți au rămas muți de uimire!

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: