Congres PPE/Weber: Populiştii români votaţi la europarlamentare vor ajunge într-un grup al prietenilor lui Putin

Sursa foto:X

Toţi cei care votează pentru populiştii din România la alegerile europene trebuie să fie conştienţi că aceştia vor ajunge într-un grup al prietenilor preşedintelui rus Vladimir Putin care este împotriva solidarităţii la nivel european, a declarat miercuri, înaintea Congresului Partidului Popular European (PPE) de la Bucureşti, preşedintele PPE, Manfred Weber.

Manfred Weber a participat la o conferinţă de presă comună alături de preşedintele Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor (CoR), Olgierd Geblewicz, de eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan, vicepreşedinte PPE, şi de primarul oraşului Cluj-Napoca, Emil Boc, după o întâlnire comună a Grupului PPE din Parlamentul European şi a Grupului PPE la Comitetul European al Regiunilor, înaintea începerii Congresului PPE de miercuri şi joi de la Bucureşti.

În cadrul răspunsului la o întrebare despre cum pot fi reduse disparităţile dintre regiunile sărace şi cele bogate, Weber a spus că „în cele din urmă, totul depinde de banii pe care îi putem investi pentru a crea condiţii mai bune pentru cetăţenii noştri”.

El a spus că, la nivel european, PPE luptă pentru solidaritatea europeană.

„Vrem să păstrăm Europa împreună, vrem să ne ajutăm unii pe alţii, în special după criza Corona (pandemia de coronavirus – n.r.), să investim 750 de miliarde de euro, sunt mulţi bani, din care cred că partea României este de 30 de miliarde de euro. Să investeşti aceşti bani nu a fost un exerciţiu uşor la nivel european”, a afirmat liderul PPE.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: