Rectorul USM îndeamnă la vot și responsabilitate: „Nu am luptat să devenim marfă cumpărată cu câțiva lei”

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Rectorul Universității de Stat din R. Moldova, Igor Șarov, a venit cu un mesaj prin care îndeamnă cetățenii să iasă masiv la vot, pentru a nu lăsa pe alții să influențeze deciziile lor. El afirmă că de la desprinderea R. Moldova de imperiul URSS, a militat pentru democrație, pentru locul nostru în Europa și mai ales pentru dreptul la demnitatea de a ne alege singuri viitorul.

„Nici în anii ’90, nici în anii ’92 în tranșeele Transnistriei, când eram sfârtecați de gloanțele ruso-separatiste, nu am luptat pentru a ne transforma într-o zi într-o marfă cumpărată cu câțiva lei. Votul la aceste alegeri poate defini viitorul nostru și mai ales poate arăta partenerilor din Uniunea Europeană că suntem deciși să revenim acolo unde ne este locul: alături de România în Uniunea Europeană”, scrie Igor Șarov într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, el a venit cu un îndemn pentru tineri, dar și pentru persoanele responsabile din punct de vedere civic.

„Ca rector al USM, ca profesor fac apel la tineri și cei din generația mea să ieșim cu toții la vot, să ne decidem singuri soarta și să nu lăsăm cancelariile tenebre să ne dicteze viitorul nostru și al celor ce vor veni după noi. Am dovedit că putem fi uniți atunci când cădem sub vremuri aspre, am dovedit că uniți sub tricolor suntem puternici. Să ieșim la vot și să arătăm că noi, avem o opțiune și nu ezităm să ne-o facem auzită!”, scrie Igor Șarov.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL