Biden ţine joi discursul despre Starea Uniunii. Trump se declară gata să dezbată cu el „oriunde şi oricând”

Sursă foto: Joe Biden

Donald Trump, candidatul republican la alegerile americane, a declarat miercuri că este pregătit să dezbată cu rivalul său democrat, preşedintele Joe Biden, „oriunde şi oricând”, iar în condiţiile în care, la o zi după Super Tuesday, şeful Casei Albe rosteşte, joi, în Congres, discursul despre Starea Uniunii, fostul preşedinte a promis că îi va da replica în direct, relatează AFP.

„Este important, pentru binele ţării noastre, ca Joe Biden şi cu mine să dezbatem chestiuni cruciale pentru Statele Unite şi poporul american”, a declarat fostul preşedinte pe reţeaua sa Truth Social. „De aceea fac apel la organizarea de dezbateri, oriunde şi oricând”, a adăugat el, după ce în cursa pentru nominalizarea republicană a refuzat să participe la dezbateri cu contracandidaţii săi din partid.

După victoriile zdrobitoare obţinute în alegerile primare ale partidelor lor, cei doi veterni se vor confrunta, cu excepţia unei surprize uriaşe, la alegerile prezidenţiale din noiembrie – în fapt, o refacere a competiţiei din 2020. Dar, dacă ar fi să dăm crezare sondajelor, acest duel între un fost preşedinte în vârstă de 77 de ani şi un preşedinte în exerciţiu de 81 de ani nu prea entuziasmează alegătorii.

Pentru a câştiga într-o ţară polarizată la extrem, atât Joe Biden, cât şi Donald Trump vor trebui să îşi mobilizeze bazele şi să câştige cât mai mulţi alegători independenţi în câteva state unde nu au certitudinea unui rezultat favorabil.

Preşedintele Biden, care se află în dificultate în sondaje, va încerca să convingă milioane de americani despre viziunea sa pentru ţară într-un important discurs politic susţinut joi în Congres, un discurs pe care Donald Trump a promis că îl va „corecta” în direct.

Joe Biden şi Donald Trump s-au confruntat într-o serie de dezbateri în toamna anului 2020, înainte de alegerile prezidenţiale. Democratul, fost vicepreşedinte al lui Barack Obama, a câştigat scrutinul, dar Donald Trump nu şi-a recunoscut niciodată înfrângerea, acuzându-i pe democraţi, fără dovezi, că ar fi „furat” alegerile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: