Firea dezvăluie ce ar putea face Iohannis dacă va fi declarat incompatibil

Senatorul PSD, Gabriela Firea, a vorbit marți în cadrul unei conferințe de presă, despre ce crede că va face prezidențiabilul ACL, Klaus Iohannis, în cazul în care acesta va fi declarat incompatibil printr-o sentință definitivă dată de judecătorii de la Înalta Curte.

Reamintim faptul că actualul președinte al PNL a precizat marți, la RFI, că va face un ”anunț de moralitate”, în cazul în care va fi declarat incompatibil.

”Nu vreau sa spun ca daca pierd procesul imi e indiferent. Va trebui sa fac un act de moralitate, nu ilegalitate”, a explicat marți Iohannis.

Citește și: Anunț de ultimă oră a lui Iohannis. Cum interpretează fostul consultant al lui Antonescu declarația prezidențiabilului ACL

Cu privire la acest anunț, Gabriela Firea, purtătorul de cuvânt al lui Victor Ponta, a explicat că Iohannis nu se va retrage, ci mai degrabă va fi mai motivat să câștige prezidențialele și astfel să nu i se aplice decizia de incompatibilitate, prin prisma imunității de președinte.

”Domnul Klaus Iohannis vine astăzi și ne spune ca va face un lucru moral dacă va primi un verdict negativ în dosarul cu ANI, asta după ce cu puțin timp în urmă declara că va rămâne candidatul ACL, daca va ajuge în turul II al prezidențialelor se va lupta până la ultima picătură pentru a deveni președintele României.

Klaus Iohannis sfidează justiția. Acel gest moral este, mă gândesc, să vină să își ceară niște scuze, dar nu se va retrage din cursa prezidențială”, a explicat senatorul PSD, Gabriela Firea

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: