Stelian Bujduveanu, după ce Nicușor Dan i-a retras atribuțiile: „Un alt gest politicianist”

Foto facebook

 Stelian Bujduveanu despre faptul că Nicușor Dan i-a retras atribuțiile:Este un alt gest politicianist”

Primarul general Nicușor Dan i-a retras, miercuri, atribuțiile viceprimarului liberal Stelian Bujduveanu. Decizia vine după ce PNL i-a retras sprijinul politic lui Nicușor Dan, iar bugetul Capitalei a fost respins de 3 ori la rând, municipalitatea fiind în imposibilitatea de a plăti salariile și facturile.

Stelian Bujduveanu a oferit declarații de presă, în această după amiază, prin care a subliniat faptul că ar fi preferat să afle de decizie de la primarul Capitalei și nu din presă. „Este un alt gest politicianist care a venit să umbrească un eveniment foarte important pe care cele două partide, astăzi, l-au avut la nivelul Municipiului București, lansarea candidatului comun la Primăria Capitalei, doctorul Cătălin Cîrstoiu”, a explicat Bujduveanu.

“Am aflat din presă chiar în timpul unui eveniment foarte important pentru alianța PSD-PNL la care am lansat candidatul nostru la Primăria Capitalei, doctorul Cătălin Cîrstoiu Și cu ce pot spune decât că un alt gest politicianist a venit ca să umbrească un eveniment foarte important pe care cele două partide astăzi le-au făcut la nivelul Municipiului București (…). Urmează candidații la municipii la sectoare și listele pentru europarlamentare.

Cred că decizia pe care a luat-o Nicușor Dan este, din punctul meu de vedere, lipsită de orice fel de obiectiv. Este o o decizie politică, așa cum a făcut și primărița Clotilde Armand la Sectorul 1, când a retras atribuțiile fără niciun motiv, viceprimarului PNL.

Să știți că nu ai nevoie de atribuții ca să-ti desfășori activitatea ca și ales în cadrul Consiliului General și ca și viceprimar, o pot asigura. Nu mă voi opri să lucrez pentru bucureșteni și în slujba bucureștenilor până la finalul mandatului. Voi continua așa cum știți, dedicat mai ales pentru proiectele importante pe care le-am început în acest mandat și care vor fi duse în continuare și în mandatul viitor”, a declarat Stelian Bujduveanu .

Întrebat dacă există riscul ca pe domeniile pe care le-a coordonat să apară tulburări de activitate, răspunsul viceprimarului PNL, Stelian Bujduveanu a fost:

“Dacă primarul a dorit să dea alte directive, alte dispoziții, să-și asume ce se întâmplă în acel domeniu. Consider că acolo unde ne-am aplecat foarte mult asupra traficului, asupra reînnoirii parcului și asupra altor obiective foarte importante, s-au văzut progrese la nivelul Municipiului București. Trebuie să ne mândrim cu ele și cred că se poate face și mai mult în perioada următoare.

Dar din nou, a fost un gest care a avut un singur obiectiv. Trebuie să repet, am aflat la 10. 55 din presa locală și din presa națională s-a văzut ca un eveniment care să încerce echlipsarea lansării candidaturii.

“S-a convocat ședință de Consiliul General de către grupurile reunite al Partidului Național Liberal și al Partidului Social Democrat. În acea ședință de vineri care are un singur punct pe ordinea de zi, votarea bugetului municipiului București pe cele două grupuri, vom veni cu un amendament comun la momentul adoptării amendamentului. Vom adopta și bugetul.

„Este posibil ca să puneți o condiție să vi se dea înapoi atribuțiile de la Primăria Capitalei?” a mai fost intrebat.

“ Nu, sub nicio formă, am spus-o foarte clar. Gestul pe care l-a făcut Nicușor Dan n-are nicio legătură cu activitate. Cred că a fost sfătuit să încerce să deturneze evenimentul nostru de lansare a candidatului,un gest c are nu a avut o finalitate (…).

Activitatea pe care am desfășurat-o în cei aproape 7 ani, chiar 8 ani în Consiliul General și 3,5 ani în calitate de viceprimar, consider că este una care a adus cinste, mai ales pe subiectele pe care le-am coordonat, de transport public, pe partea de parcări și alte subiecte etc.

Dar nu ne vom opri să lucrăm pentru bucureșteni și cu siguranță veți vedea că din mandatul viitor vom duce în continuare toate proiectele pe care le-am început. Le vom continua și le vom îmbunătăți.

Trebuia să mă anunțe înainte să se retragă atribuțiile, nu să aflu din presă”, a conchis Stelian Bujduveanu.

Viceprimarul Stelian Bujduveanu nu a fost demis, acesta fiind atributul Consiliului General.

„Noi am avut o majoritate în care am avut 3 partide, din care cele două partide mari, PNL și USR, au avut câte un viceprimar. Era logic, era o colaborare între primar și majoritatea din Consiliul General, ca atribuții executive să fie date unor reprezentanți ai coaliției care sprijină primarul. După care am avut o perioadă de tranziție cu 3 grupuri politice diferite care nu au colaborat și acum avem o nouă majoritate PNL-PSD, care e în opoziție cu primarul și atunci este ilogic ca viceprimarul să fie și într-o parte și în alta. Pe de o parte, să fie într-o coaliție de consilieri împotriva primarului și pe de altă parte să fie în aparatul de lucru al primarului”, a declarat Nicușor Dan.

Dispoziția a fost dată miercuri, iar atribuțiile care reveneau viceprimarului au fost luate de primarul general. Totuși Bujduveanu mai coordonează două servicii.

„I-au rămas două atribuții restrânse, Spațiul Locativ și Cabinetele medicale, fiindcă se ocupa de ele și pentru continuitate i le-am lăsat”, a explicat Nicușor Dan.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: