Sorin Lucaci, „Apele Române”: doar 24 dintre state au acorduri pentru apa

Sursa foto: rowater.ro

Directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” Sorin Lucaci a declarat vineri că, deşi peste 3 miliarde de oameni din întreaga lume depind de apele care le traversează frontierele, doar 24 dintre state au acorduri pentru apa pe care o folosesc împreună, printre acestea fiind şi Romania.

„Tema aleasă în acest an pentru Ziua Mondială a Apei, „Water for peace”, aduce o dimensiune nouă a acestei resurse naturale (…).Deşi mai mult de 3 miliarde de oameni din întreaga lume depind de apele care le traversează frontierele, doar 24 dintre state (din cele 153 de ţări care împart râuri, lacuri şi ape subterane cu vecinii lor) au acorduri pentru apa pe care o folosesc împreună. Din fericire, printre acestea se numără şi ţara noastră”, a declarat Sorin Lucaci, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Administraţia Naţională „Apele Române” şi Administraţia Naţională de Meteorologie, au organizat vineri un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Apei şi Zilei Mondiale a Meteorologiei, sub patronajul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP). Evenimentul a adus la aceeaşi masă specialişti, experţi în domeniul meteorologiei, climatologiei, hidrologiei şi a gospodăririi apelor, directori de instituţii şi autorităţi publice de interes strategic naţional, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi universitar.

 „Sunt convins că împreună putem găsi soluţii pentru a reface şi întreţine armonia dintre comunităţi folosind semantica naturală şi socio-economică a acestei resurse esenţiale. Acest efort înseamnă acorduri şi convenţii între state, precum şi parteneriate la nivel local şi totodată instituţional. Cooperarea internaţională în gestionarea apei devine un pas crucial către un viitor mai paşnic pentru toţi locuitorii planetei. La mulţi ani tuturor de Ziua Mondială a Apei!”, a afirmat Sorin Lucaci, directorul general al Administraţiei Naţionale „Apele Române”.

Cele două teme propuse în acest an de Organizaţia Naţiunilor Unite („Apă pentru pace”) pentru Ziua Mondială a Apei, respectiv de Organizaţia Mondială de Meteorologie (”În prima linie a schimbărilor climatice”) pentru Ziua Mondială a Meteorologiei reflectă problemele actuale legate de apă, accesul la apă, pe de o parte şi vreme, schimbările climatice, pe de altă parte.\

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: