Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc solicită acces ponderat al tinerilor la platforma TikTok

Foto Inquam Photos

Preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberale, senatoarea Nicoleta Pauliuc, a pledat, luni, pentru un acces ponderat al tinerilor la unele aplicaţii de pe internet, dar a atras atenţia că nu trebuie reglementat accesul general la TikTok din cauza promovării unor mesaje extremiste, ci doar organizate dezbateri prin care românii să fie informaţi despre „pericolul extremist”.

Ea a amintit că Congresul american „a vorbit foarte clar despre legalitatea aplicaţiei TikTok, condiţionată de vânzarea companiei, pentru că experţii spun că datele cu caracter personal sunt preluate de către această aplicaţie şi transmise în China”.

„În cadrul aplicaţiei sunt softuri care permit, dacă tastezi un mesaj, să se ştie ce vorbeşti. Alături de colegele din organizaţia de femei liberale avem în dezbatere naţională un proiect de lege despre un parteneriat între părinţi, instituţii şi proprietarii de reţele. Dacă ne dorim o generaţie tânără echilibrată din punct de vedere fizic şi emoţional, atunci accesul pe aceste reţele trebuie să se facă într-un mod reglementat”, a spus Pauliuc, luni, la Senat.

Ea a menţionat că prezenţa copiilor pe reţelele sociale ar trebui să se facă „într-un mod mai moderat”.

„Ar trebui ca prezenţa copiilor pe reţelele sociale să se facă într-un mod mai moderat, pentru că studiile relevă o influenţă negativă asupra dezvoltării fizice şi emoţionale a copiilor noştri. Studiile demonstrează că această generaţie de astăzi este mult mai depresivă şi că aplicaţiile pentru reţelele sociale sunt concepute să creeze dependenţă similară cu a dependenţei de jocuri online, chiar cu a dependenţei de droguri”, a adăugat Pauliuc.

Senatoarea PNL a explicat că furnizorii de conţinut pe internet trebuie să marcheze cu atenţionări materialele cu caracter puternic emoţional, similar regulilor existente în mass-media.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: