Finlanda şi Suedia doresc sancţiuni mai dure ale UE împotriva Rusiei

Moscova / twitter
Sursa foto: X

Finlanda şi Suedia consideră că Uniunea Europeană trebuie să-şi înăsprească sancţiunile contra Rusiei pentru moartea în închisoare a opozantului Aleksei Navalnîi, a afirmat marţi ministrul de externe suedez Tobias Billstrom, potrivit Reuters.

”Faptul că putem vedea că moartea lui Aleksei Navalnîi este legată clar de conducerea din Rusia face necesar să vedem că putem adăuga sancţiuni în mod specific contra celor care sunt responsabili pentru decesul lui”, a declarat Billstrom într-o conferinţă de presă comună cu omoloaga sa finlandeză, Elina Valtonen.

”Credem, de asemenea, că sancţiunile în ansamblul lor, pachetul de sancţiuni, ar trebui să fie extinse pentru că vedem că sancţiunile contează atunci când vine vorba de zădărnicirea capacităţii Rusiei de a-şi duce războiul ilegal împotriva Ucrainei”, a adăugat şeful diplomaţiei suedeze.

El a mai spus că Finlanda şi Suedia doresc să fie instituit şi un regim de sancţiuni contra Belarusului pentru sprijinul acordat Rusiei în război.

Consiliul Uniunii Europene a decis vineri să impună măsuri restrictive împotriva a 33 de persoane şi a două entităţi legate de moartea subită într-o colonie penală strictă a politicianului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi. Această decizie a fost luată în cadrul regimului mondial de sancţiuni al Uniunii Europene în materie de drepturi ale omului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: