Nicolae Ciucă a obținut la Praga sprijinul Parlamentului ceh pentru integrarea deplină în spațiul Schengen

Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă a avut o întrevedere, miercuri, cu omologul său ceh Miloš Vystrčil, iar acesta, împreună cu conducerea Camerei Deputaţilor din Cehia, i-au dat asigurări că Cehia susţine integrarea deplină a României în spaţiul Schengen, cât şi în Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

„Am început astăzi vizita în Republica Cehă cu o revedere cu Miloš Vystrčil, preşedintele Senatului acestui stat. Am discutat cu omologul meu despre aprofundarea cooperării dintre ţările noastre şi despre modalităţi de abordare comună a provocărilor geopolitice şi economice de pe plan internaţional, care afectează ambele naţiuni”, a scris Nicolae Ciucă, miercuri pe Facebook.

Preşedintele Senatului României a mai spus că „Miloš Vystrčil transmite Bucureştiului felicitări pentru recenta integrare în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime”.

Ciucă: Praga susține intrarea deplină a României în spațiul Schengen și în OCDE
„Atât preşedintele Senatului ceh, cât şi conducerea Camerei Deputaţilor de aici m-au asigurat că Praga ne susţine atât pentru integrarea deplină în spaţiul european de liberă circulaţie, cât şi în Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică”, a conchis Ciucă.
Nicolae Ciucă, vizită Cehia/ Sursa foto: PNL
Nicolae Ciucă, vizită Cehia/ Sursa foto: PNL
Nicolae Ciucă, vizită Cehia/ Sursa foto: PNL
Nicolae Ciucă, vizită Cehia/ Sursa foto: PNL

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: