Neamț: Azil fantomă lăsat să funcționeze de prefectul Niță

centru de bătrâni fără autorizație
centru de bătrâni fără autorizație/ Inquam Photos / Octav Ganea

La Neamț, a fost descoperit un azil de îngrijre a vârstnicilor fără autorizațiile și avizele necesare, respectiv licența acordată de Ministerul Muncii și Autorizația sanitară de funcționare.

În ciuda absenței acestor avize, instituțiile de control subordonate Prefectului de Neamț, Adrian Niță, care coordonează  acțiunea de verificare a tuturor centrelor de îngrijire din județ, au autorizat funcționarea centrului.

În tot acest timp, în țară, centrele fără autorizații au fost închise imediat, rezidenții fiind relocați.

Potrivit vestea.net, centrul funcționează în Dumbrava Roșie, o comună-satelit a orașului Piatra Neamț, este gestionat de Salvcenter, care mai operează alte două azile precum și un serviciu privat de ambulanță. Unul dintre centre are toate avizele de funcționare.

Publicația susține că prefectul știa situația centrului, întrucât a făcut o vizită la azil, după ce a fost informat de alți șefi de instituții sau ai comisiilor de control.

Potrivit publicației, la vizita de miercuri, 12 iulie 2023, echipa de control descoperă că un cămin de bătrâni din Dumbrava Roșie nu deține autorizația sanitară, avizul de funcționare sau pe cel provizoriu.

La scurt timp după control, prefectul a ajuns la Dumbrava Roșie. O zi mai târziu, raportul referitor la controalele de miercuri era finalizat cu o amendă. Cazul nu a fost făcut public așa cum s-a întâmplat în alte situații în țară.

Sursa: vestea.net

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: