UPDATE VIDEO Accidentul grav de la 2 Mai. Șoferul, reținut pentru 24 de ore

accident 2 Mai
Sursa foto: Viaţa Dobrogei

UPDATE, ORA 22.08

Șoferul drogat, în vârstă de 19 ani, care a spulberat cu mașina un grup de tineri, la 2 Mai, dintre care două persoane au murit și alte trei au ajuns la spital, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie propus spre arestare.

”La data de 19 august a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 19 ani, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Acesta este bănuit că, la data de 19 august a.c., în jurul orei 05.25, ar fi condus un autoturism pe D.N. 39, în apropierea localității Vama Veche și ar fi intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă. În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără, de 20 de ani, și un tânăr, de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani. Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv la cocaină, amfetamină și metamfetamină. De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Bărbatul a fost condus și încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța,  urmând ca mâine să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere legală”, a transmis IPJ Constanța.

UPDATE, ORA 18.16

Tânărul care a provocat cumplitul accident avea permis de conducere de puțin timp și se lăuda frecvent cu statutul lui privilegiat.

Înaintea producerii accidentului care a laut viața a doi tineri și a băgat în spital alți trei, dintr-un grup de opt pietoni care mergeau pe marginea drumului în 2 Mai, șoferul de doar 19 ani a fost filmat într-un magazin din localitate.

Tânărul, care ajunge la magazin în jurul orei 4,52, este surprins pe camerele de supraveghere ale magazinului şi este agitat, după cum spuneau și martorii, notează adevarul.ro.

De acolo își cumpără țigări și ciocolată. Distanța de la magazin şi până la locul accidentului este de doi kilometri. Este o distanță pe care, de regulă, o parcurgi în maximum 5-10 minute.

Nu există date publice cu privire la ce a făcut tânărul înaintea accidentului.  Cert este că la jumătate de oră din momentul în care el a fost văzut în magazin, produce acest grav accident de circulație la ieșirea din 2 Mai, pe drumul care leagă 2 Mai de stațiunea Vama Veche.

Este vorba de un accident produs în această dimineață, în jurul orei 5,20. Şoferul intră efectiv într-un grup de opt tineri. Doi dintre ei au murit pe loc, iar  trei sunt duși în stare gravă la spita. Alți trei au avut nevoie de îngrijiri medicale la fața locului, dar au refuzat să fie internați.

După producerea accidentului, tânărul fuge de la locul faptei.

A fost prins la scurt timp după aceea în Vama Veche și dus la audieri, la Poliţia Mangalia. Era confuz și nu ştia exact ce a făcut, pentru că era drogat.

„Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un tânăr, de 19 ani, a condus mașina pe DN 39 și a intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe carosabil. În urma accidentului rutier, au decedat la fața locului o tânără de 20 de ani și un tânăr de 21 de ani”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

De asemenea, au mai fost răniți doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani și o tânără, de 20 de ani. Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Polițiștii au deschis dosar penal în acest caz pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

UPDATE, ORA 16.07

Vlad Pascu, tânărul care, sâmbătă dimineață, a provocat un accident rutier extrem de grav, soldat cu doi morți și doi răniți după ce s-a urcat drogat la volan și a intrat cu mașina într-un grup de pietoni, lângă Vama Veche, este un băiat de bani gata. Mama acestuia vinde și închiriază terenuri în Pipera și alte zone scumpe din București, în timp ce tatăl său este implicat în organizarea concursurilor de off-road, notează gandul.ro.

Mama șoferului în vârstă de 19 ani a scos spre vânzare sau închiriere, pe site-urile de anunțuri imobiliare, terenuri în valoare de sute de mii de euro. Miruna Pascu anunțase că vinde, în calitate de proprietar, un teren în Pipera Nord, de 468 de metri pătrați, pentru ca ceruse nu mai puțin de 560.000 de euro. Totodată, femeia a anunțat că vinde și închiriază proprietăți în zona Parcul Herăstrău și Șoseaua Petricani.

Totodată, tatăl său, Mihai Pascu, este un fost campion de off-road, care susține pe site-urile de socializare că ar fi stabilit în Olanda. Acesta a fost implicat, în ultimii ani, în organizarea competițiilor de automobilism pe teren accidentat.

Potrivit rețelelor sociale, tânărul a postat mai multe fotografii în care epata cu haine și ceasuri de mii de euro.

UPDATE, ORA 11.45

Şoferul autovehiculului a fugit de la locul accidentului, fiind găsit în Vama Veche. El a fost depistat pozitiv la cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

”La data de 19 august a.c., în jurul orei 05.25, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe D.N. 39, în apropierea localităţii Vama Veche, a avut loc un accident rutier. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că un tânăr, de 19 ani, ar fi condus un autoturism pe D.N. 39 şi ar fi intrat într-un grup de pietoni, care se deplasa pe partea carosabilă. În urma accidentului rutier, au decedat la faţa locului o tânără, de 20 de ani şi un tânăr, de 21 de ani. De asemenea, au mai fost răniţi doi tineri, de 19 ani, respectiv 20 de ani şi o tânără, de 20 de ani”, a transmis IPJ Constanţa, potrivit news.ro.

Ulterior producerii accidentului, şoferul autovehiculului a părăsit locul accidentului, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche.

”Bărbatul a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină. De asemenea, conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, anunţă poliţiştii.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Un accident extrem de grav a avut loc sâmbătă dimineața pe litoral, în localitatea 2 Mai. O mașină a intrat într-un grup de opt pietoni. Doi tineri au murit pe loc.

Tragedia s-a petrecut sâmbătă dimineața, în jurul orei 05:30, pe DN39/E87, drumul care leagă Mangalia de Vama Veche, în localitatea 2 Mai. Din primele date, un autoturism a intrat în plin într-un grup format din opt persoane.

În urma impactului, un au decedat pe loc doi tineri, un băiat de aproximativ 18-20 ani și o fată de aceeași vârstă, pietoni, notează digi24.ro.

De asemenea, alți trei tineri, doi băieți și o fată, de aproximativ 19-20 de ani, au fost transportați cu diverse traumatisme la Spitalul din Mangalia.

Alți trei tineri, care nu au fost răniți, au refuzat transportul la o unitate medicală.

La locul accidentului au intervenit 2 echipaje EPA SMURD și 3 echipaje B2 SAJ.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL