Schimbări importante pentru pensionari și românii cu venituri reduse

Sursa foto: Freepik

Sunt schimbări importante pentru pensionarii români și pentru familiile cu venituri reduse, adoptate recent de Guvern.

Este vorba despre reguli noi la acordarea voucherelor pentru alimente, dar şi valoarea acestora, potrivit unei hotărâri de guvern.

Astfel, persoanele singure sau familiile cu venituri reduse vor beneficia și în următorii patru ani de ajutor de la stat pentru cumpărarea de alimente, sub forma unor vouchere sau tichete sociale.

În plus, persoanele defavorizate vor beneficia și de pachete cu produse alimentare.

Acum, printr-un proiect de HG adoptat recent, Guvernul stabilește regulile de acordare, modalitatea şi frecvenţa măsurilor de sprijin.

Pentru 2024, valoarea ajutorului pentru mese calde rămâne la 250 de lei, urmând să se reducă la jumătate în următorii trei ani.

Una dintre măsurile conținute de ordonanța amintită vizează ajutorul pentru mâncare primit de persoanele cu venituri mici.

Astfel, după cum scrie în document, în perioada 2024-2027 vor exista două măsuri de acordare a unui sprijin material pentru anumite categorii de persoane defavorizate:

– tichete sociale pe suport electronic pentru produse alimentare și mese calde – voucherele pentru alimente

– pachete cu produse alimentare.

Mecanismul de implementare a măsurilor de sprijin adresate persoanelor defavorizate, regulile de acordare, modalitatea și frecvența măsurilor de sprijin, precum și instituțiile responsabile au fost stabilite recent de Guvern, printr-un proiect de HG.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL