Netanyahu: „Evreii trebuie să fie capabili să se apere singuri, pentru că nimeni nu-i va apăra”

Benjamin Netanyahu
Sursa foto: Prime Minister of Israel

Evreii trebuie să fie capabili să se apere singuri, pentru că nimeni nu-i va apăra, a estimat joi prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, în timp ce tot mai multe voci se ridică împotriva războiului dus de Israel în Fâşia Gaza, informează AFP, citată de Agerpres.

„Dacă trebuie să ne apărăm singuri, ne vom apăra singuri. Dacă este posibil să mobilizezi ‘gentili’ (ne-evrei), este bine. Însă dacă noi nu ne vom proteja singuri, nimeni nu ne va proteja”, a spus Netanyahu.

Prim-ministrul israelian a făcut aceste declaraţii în timp ce primea supravieţuitori ai genocidului nazist, ce vor participa duminică la memorialul Holocaustului, Yad Vashem, la ceremoniile de Yom HaShoah, Ziua anuală de comemorare a Holocaustului.

Războiul devastator lansat de Israel în Fâşia Gaza ca represalii la atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene Hamas pe teritoriul israelian, pe 7 octombrie, suscită din ce în ce mai multe critici în întreaga lume.

Evocând mişcarea studenţească de solidaritate cu palestinienii, în campusurile americane, Netanyahu a denunţat săptămâna trecută manifestaţii „oribile” şi „hoardele antisemite” care „îndeamnă la distrugerea Israelului” şi „atacă studenţi şi profesori evrei”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL