Date îngrijorătoare pe piaţa asigurărilor. Doar 16% dintre români consideră ca firmele de asigurări sunt preocupate să plătească despăgubirile în caz de daună, potrivit unui sondaj realizat de către organizația patronală a transportatorilor. În ultimii 30 de ani existând nu mai puţin de 13 falimente pe piaţa de asigurări din România.
40% dintre cei care au participat la un sondaj sunt neîncrezători în companiile de asigurări din întreaga ţară. În acelaşi timp, două treimi dintre cei chestionaţi spun că, mai degrabă, companiile de asigurări vor să facă profit şi mai puţin să-i compenseze pe păgubiţi.
Jumătate dintre participanţii la sondaj au dat note sub 5 Autorităţii de Supraveghere Financiară, totul în contextul scumpirilor RCA, dar şi a falimentelor din ultima perioadă.
„Plătim o asigurare doar ca să circulăm pe stradă”
”Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R.) a comandat un studiu sociologic privind gradul de încredere al populaţiei adulte în Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în sistemul de asigurări privat din România din care reiese că doar 16% dintre români consideră ca firmele de asigurări sunt preocupate să plătească despăgubirile în caz de daună”, arată COTAR.
La întrebarea: „Din punctul dumneavoastră de vedere, ASF are vreo vină pentru cele 13 falimente din piaţa de asigurări din ultimii 30 de ani?”, doar 5% dintre respondenţi consideră ca ASF nu are nicio vină.
La întrebarea: „Pe o scală de la 1 la 10, câtă încredere aveţi în firmele de asigurări din România?” – 3% dintre subiecţi au acordat cumulat note de 9 şi 10 firmelor de asigurări din România.
La întrebarea: „Din punctul dumneavoastră de vedere, firmele de asigurări sunt mai degrabă preocupate să vă despăgubească, atunci când aveţi o daună sau sunt preocupate de a câştiga cât mai mulţi bani?”, doar 16% dintre români cred că firmele de asigurări sunt preocupate să îi despăgubească, în caz de daună.
La întrebarea: „Din punctul dumneavoastră de vedere, salariile angajaţilor ASF sunt prea mici sau prea mari faţă de performanţele obţinute de ASF?”, 2% consideră că salariile de la ASF sunt prea mici în legătură cu performanţele obţinute de către Autoritate.
La întrebarea: „Ce notă, de la 1 la 10, aţi acorda ASF, în urma creşterii preţului RCA şi a falimentelor din piaţa de asigurări?”, doar 1% au acordat cumulat note de 9 şi 10 instituţiei ASF.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News