Câciu, nemulțumit de cheltuielile din PNRR: au intrat aproape 10 miliarde de euro și nu s-au cheltuit nici 2 miliarde

Sursa foto:Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a precizat că ”România a primit 33% din banii alocaţi în PNRR şi 20% din banii primiţi i-am cheltuit”.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu a declarat joi că nu e mulţumit de câţi bani s-au cheltuit din PNRR, el precizând că România a primit 33% din banii alocaţi în PNRR şi 20% din banii primiţi i-am cheltuit. 9,45 de miliarde de euro au intrat şi s-au cheltuit 1,95 de miliarde de euro. Ministrul a mai spus că vor avea om avea discuţii în Guvern, o primă evaluare destul de tranşantă cu toţi coordonatorii de reformă, într-o şedinţă dedicată, pe absorbţie, pe 15 aprilie.

”Avem de recuperat nişte întârzieri pe unele zone. La Ministerul Energiei s-au făcut recuperări importante de întârzieri.dar mai sunt, ministerul educaţiei, sănătăţii, recuperează”, a declarat Adrian Câciu, în emisiunea România Politică de la Prima News.

”S-a trecut la un alt mod de lucru, s-a flexibilizat modul de lucru, era foarte rigid când am venit. Am introdus tot felul de mecanisme, inclusiv financiare, pentru ca banii să ajungă mai repede la beneficiari. Şi coordonatorii de reformă au început să lucreze mult mai aplicat. Şi Energia şi Sănătatea la momentul acesta sunt campioni la contracte. Nu mai vorbesc de campionul mondial care e Ministerul Transporturilor, 16 miliarde de euro, având alocate doar 6 miliarde”, a completat Câciu.

Ce se întâmplă cu banii din PNRR. Adrian Câciu dă asigurări că plățile pentru România nu sunt blocate

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: