Markus Pieper renunţă la numirea în funcţia de comisar european însărcinat cu Întreprinderile Mici şi Mijlocii

Sursa, captură video

Eurodeputatul german Markus Pieper a anunţat că renunţă la postul de comisar însărcinat cu Întreprinderi Mici şi Mijlocii (IMM), foarte bine plătit, contestat de către comisarul însărcinat cu Piaţa Internă Thierry Breton, în urma unei polemici care ameninţa campania electorală în vederea unei realegeri a preşedintei Ursula von der Leyen cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor europene, relatează AFP.

La sfârştul lui ianuarie, acest ales al Uniunii Creştin Democrate (CDU, conservatori) a fost desemnat de către Ursula von der Leyen, membră al aceluiaşi partid, să ocupe în cadrul Comisiei Europene (CE) noul post de comisar european însărcinat cu IMM-urile.

Această recrutare a fost contestată de către comisarul francez Thierry Breton.

Alegerea lui lui von der Leyen a unui compatriot din acelaşi partid alimenta acuzaţii de favoritism.

Ea a avut loc cu câteva săptămâni înaintea Congresului Partidului Popular European (PPE) – din care face parte CDU – de la Bucureşti, la începutul lui martie, în care formaţiunea a anunţat că o susţine pe von der Leyen într-un al doilea mandat.

Parlamentul European (PE) a cerut joi anularea acestei numiri şi lansarea unei noi proceduri, într-un vot cu o majoritate largă.

Markus Pieper s-a declarat victima unei campanii politice a lui Thierry Breton, un apropiat al grupului Renew Europe (liberali şi centrişti).

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: