Consiliul Naţional al Elevilor cere candidaţilor la alegerile locale să prioritizeze educaţia în posibilul mandat

Sursa foto: Unsplash

Consiliul Naţional al Elevilor a transmis o scrisoare deschisă candidaţilor la alegerile locale din 9 iunie şi le cere să prioritizeze educaţia în posibilul mandat. Documentul intitulat ”Alegeri locale, priorităţi clare: educaţie pentru viitorul nostru” detaliază demersurile pe care elevii le-ar vrea realizate de către politicieni.

”Consiliul Naţional al Elevilor lansează o scrisoare deschisă candidaţilor la alegerile locale! Scrisoarea solicită ca aceştia să se angajeze să prioritizeze educaţia în posibilul mandat, asumându-şi îndeplinirea obiectivelor prezentate în scrisoarea de angajament «Alegeri locale, priorităţi clare: educaţie pentru viitorul nostru!». Alegerile locale sunt un moment crucial pentru a pune educaţia pe agenda publică şi a candidaţilor, având în vedere starea actuală a sistemului – subfinanţare, schimbarea Legii învăţământului preuniversitar, incertitudinea elevilor legată de viitorul lor profesional şi multe altele”, au transmis, luni, reprezentanţii Conmsiliului Naţional al Elevilor.

Potrivit acestora, în ultimii ani, educaţia din România a trecut prin greutăţi semnificative, de la trecerea abruptă la şcoala online în timpul pandemiei, subfinanţare şi până la cea mai mare grevă a profesorilor din ultimii 18 ani.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: