VIDEO Decizii în ședința de Guvern. Ciolacu anunță că toate pensiile vor fi achitate înainte de Paşte

Sursă foto: Facebook/ Guvernul României

UPDATE 12:30

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, marţi, în şedinţa Executivului, că Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori iar toţi cei care nu-şi mută urgent aparatele rămân fără licenţă. ”Vrem să curăţăm rapid de păcănele 90% dintre localităţile ţării urmând să facem regulile pentru cele 10% rămase în acest moment”, a mai spus premierul.

„Guvernul a început aplicarea noii legi privind interzicerea păcănelelor în localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori. Toţi cei care nu-şi mută urgent aparatele rămân fără licenţă, conform unui anunţ transmis deja de Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc”, a spus premierul Ciolacu în şedinţa de Guvern.

„Nu vom tolera vreo întârziere, fiindcă vrem să curăţăm rapid de păcănele 90% dintre localităţile ţării urmând să facem regulile pentru cele 10% rămase în acest moment”, a mai spus şeful Executivului.

Guvernul aprobă două proiecte majore în domeniul sportului prin care onorează doi mari sportivi ai ţării: Stadioanele Gheorghe Hagi”, la Constanţa şi ”Nicolae Dobrin”, la Piteşti

Guvernul aprobă marţi două proiecte majore în domeniul sportului prin care onorează doi mari sportivi ai ţării: Stadioanele Gheorghe Hagi”, la Constanţa şi ”Nicolae Dobrin”, la Piteşti, a anunţat premierul Marcel Ciolacu, marţi, în şedinţa de Guvern.

”Avem şi două proiecte majore în domeniul sportului prin care onorăm doi mari sportivi ai ţării şi aş dori să îî mulţumesc lui Gică Popescu, cu care m-am sfătuit în această privinţă. Primul este stadionul ce poartă numele marelui nostru fotbalist „Gheorghe Hagi”, la Constanţa. Este un proiect de aproape 100 de milioane de euro, cu 18.000 de locuri”, a anunţat premierul Ciolacu. Premierul a precizat că al doilea este stadionul numit ”Nicolae Dobrin”, în cinstea acestui fotbalist român de excepţie. ”Stadionul din Piteşt va costa circa 75 de milioane de euro şi va avea 15.200 de locuri”, a mai spus el.

UPDATE 12:00

A început ședința de Guvern. Premierul Marcel Ciolacu anunţat, marţi, că Guvernul este în grafic astfel încât toate pensiile să fie achitate, cum au promis, înainte de Paşte. El i-a asigurat pe români că rămân la fel de hotărâţi şi cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie. ”Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate, banii, de altfel, sunt deja prinşi în buget pentru întreg capitolul de pensii”, a spus el.

„Încep cu anunţul că suntem în grafic astfel încât toate pensiile să fie achitate, cum am promis, înainte de Paşte”, a anunţat premierul în deschiderea şedinţei Executivului. Premierul a dat asigurări că Guvernul are bani pentru plata pensiilor recalculate. ”Îi asigur pe români că rămânem la fel de hotărâţi şi cu privire la plata pensiilor recalculate în septembrie. Ştiu că vor mai fi până atunci zeci de ştiri că nu sunt banii necesari. Însă datele din primul trimestru arată clar, avem o majorare a încasărilor din contribuţiile sociale cu peste 22%, acesta fiind efectul creşterii numărului de locuri de muncă şi a salariilor”, a spus Ciolacu. ”Vom asigura plata integrală a pensiilor recalculate, banii, de altfel, sunt deja prinşi în buget pentru întreg capitolul de pensii!”, a mai spus şeful Executivului.

–––––––

Executivul ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un acord cu Guvernul Ucrainei privind construcţia podului rutier de frontieră peste râul Tisa, la graniţa dintre cele două state, în zona localităţilor Sighetu Marmaţiei – Bila Tserkva.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Guvern, pe ordinea de zi a şedinţei se află mai multe proiecte de hotărâre, printre care se numără şi cel pentru aprobarea acordului menţionat, semnat la Kiev, la 18 octombrie 2023.

Executivul urmează să adopte, de asemenea, bugetele de venituri şi cheltuieli pe 2024 pentru mai multe instituţii: Compania Naţională „Administraţia Porturilor Dunării Maritime” – S.A. Galaţi, Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” – S.A. Constanţa, Societatea Uzina Mecanică Orăştie S.A, Societatea CUPRU MIN S.A. Abrud, Societatea Naţională a Apelor Minerale S.A., Societatea Naţională a Sării S.A, Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului MINVEST – S.A. Deva, Compania Naţională Loteria Română S.A., Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: