Burduja, despre mutarea de la Cercetare la Energie: „Nu trebuie să ai o expertiză tehnică într-un anumit sector”

Sebastian Burduja
Sursa foto: Inquam Photos / Alexandru Busca

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit despre mutarea sa de la Cercetare la Energie și cum ajung, în general, oamenii să fie numiți la ministere cu specializări total diferite. Burduja susține, în acest context, că nu crede că trebuie să ai o expertiză tehnică într-un anumit sector, ci să fii, în primul rând, un manager bun.

„Trebuie să fii, în primul rând, un manager bun. Nu cred că trebuie să ai o expertiză tehnică într-un anumit sector. Și în cazul meu se aplică. Nu sunt inginer energetician, nu știu exact principiul sau poate știu principiul, dar nu știu tehnic modul în care funcționează o turbină într-o hidrocentrală, dar nici nu trebuie să fiu cel care repară o turbină sau este în camera de comandă sau în Dispeceratul Energetic Național. E important să ai perspectivă generală și cred că fiecare om din arena publică trebuie judecat după rezultate. Trebuie să fii un manager bun, în primul în primul rând, și un lider bun. Deci trebuie să poți să inspiri, să ai o viziune, să-ți setezi rezultate, ținte, termene.

De aceea și la digitalizare, și acum la energie, eu am un obicei pe lucrările care vin la mapă, dau termene, întotdeauna desemnez un responsabil și setez un termen general, ambițios, nu știu, 1 zi, 1 săptămână. A fost o mică răscoală în minister la noi când am început chestiunea asta, pentru că nu erau obișnuiți colegii să li se impună termene”, a declarat Sebastian Burduja, la Puterea Știrilor.

Amintim că, din 15 iunie 2023 Sebastian Burduja este ministru al Energiei în Cabinetul Ciolacu, iar între 3 mai 2022 și 15 iunie 2023 a ocupat funcția de Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării în Guvernul României.

 

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL