Noi obligații pentru operatori privind accesul publicului pe plajă. Fără restricții pentru anumite persoane

Sursa foto: ANAR

Autoritățile publice, administratorii plajelor și operatorii economici care închiriază plajele vor avea obligația de a asigura accesul neîngrădit în zona plajelor pentru persoanele cu dizabilități, construind infrastructura necesară pentru accesul acestora pe plaje, cât și rampe spre luciul de apă, dotate cu fotolii flotabile, șezlonguri special amenajate și căi de rulare către acestea, precum și module de grupuri sanitare speciale.

Măsurile sunt prevăzute într-un proiect legislativ al liderului PSD, președinte interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, care subliniază că în prezent accesul la anumite facilități este mult îngreunat în cazul persoanelor cu dizabilități.

Ca urmare, proiectul prevede că autoritățile administrației publice locale pe a căror rază teritorială se află plaje cu destinație turistică vor avea și obligația ”să asigure accesul neîngrădit până in zona plajelor pentru persoanele cu dizabilități, prin construirea infrastructurii necesare”.

De asemenea, utilizatorii de plajă, adică operatorii economici care închiriază plajele, vor trebui ”să asigure infrastructura necesară persoanelor cu dizabilități în zona plajelor, respectiv rampe de acces la luciul de apă dotate cu fotolii flotabile, șezlonguri special amenajate și căi de rulare către acestea, module de grupuri sanitare adaptate persoanelor cu dizabilități și căi de rulare către acestea”.

Astfel, construcțiile și dotările admise a se amplasa pe plaja cu destinație turistică vor fi și ”rampe de acces și module de grupuri sanitare adaptate pentru persoane cu dizabilități”.

Nerespectarea obligației privind asigurarea infrastructurii necesare accesului neîngradit pentru persoanele cu dizabilități va constitui contravenție și va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 10.000 lei și 20.000 lei, mai prevede proiectul.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: