Agricultorii din Dâmbovița cer sisteme antigrindină în urma prăpădului din ziua de Paște

Sursa foto: unsplash

O ploaie însoțită de grindină, care a durat câteva zeci de minute, a provocat în ziua de Paște dezastru în mai multe localități de pe Valea Dâmboviței, dar și în Prahova. Gheața căzută a distrus grădinile și culturi agricole, precum cele de căpșuni sau pomi fructiferi.

Alături de aceștia este și directorul Direcției Agricole Dâmbovița, Vlad Pătrașcu, care sugerează că este nevoie urgentă în Dâmbovița pentru o astfel de tehnologie. Cea mai gravă situație a fost înregistrată în comunele Voinești, Bărbulețu și Pietrari.

,,Zona Bărbulețu – Gura Bărbulețului – Pietrari – Voinești, din județul Dâmbovița, a fost lovită de grindină puternică! Este clar că avem nevoie urgentă de măsuri de protecție antigrindină pentru a proteja culturile și proprietățile noastre! Haideți să ne unim eforturile și să cerem sprijin pentru a ne proteja comunitatea!”, a transmis directorul Direcției Agricole Dâmbovița.

Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (SNACP) a devenit funcțional începând cu anul 2000, ca urmare a necesității adoptării unor măsuri preventive de reducere a riscurilor climatice asociate fenomenelor meteorologice extreme: grindină, ploi torențiale, secetă.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: