PSD: Nicuşor Dan îi minte de două ori pe bucureşteni în chestiunea datoriilor Primăriei Municipiului Bucureşti

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Social-democraţii îi cer primarului general al Capitalei Nicuşor Dan să înceteze să-i mai mintă pe bucureşteni cu privire la datoriile Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB). „Există numeroase declaraţii în care primarul general îşi justifica lipsa de performanţă administrativă prin acuzaţia că a găsit la primărie datorii de miliarde de lei. Bilanţurile publicate pe site-ul PMB arată contrariul – în mandatul lui Nicuşor Dan, datoriile au crescut cu o jumătate de miliard de lei, de la 6,8 în 2020, la 7,3 miliarde de lei în 2023”, spune PSD.

După ce a fost prins cu minciuna că a rezolvat problema datoriilor primăriei, Nicuşor Dan continuă să mintă susţinând că nu s-a referit niciodată la datoriile PMB, ci la „situaţia financiară” găsită la preluarea mandatului, arată comunicatul de presă al PSD.

Există numeroase declaraţii în care primarul general îşi justifica lipsa de performanţă administrativă prin acuzaţia că a găsit la primărie datorii de miliarde de lei. Bilanţurile publicate pe site-ul PMB arată contrariul – în mandatul lui Nicuşor Dan, datoriile au crescut cu o jumătate de miliard de lei, de la 6,8 în 2020, la 7,3 miliarde de lei în 2023.

În faţa acestei evidenţe de necontestat, primarul general, a schimbat retorica de campanie de la atacul privind „datoriile” la „situaţia financiară dezastruoasă”. Bucureştii îşi amintesc, cu siguranţă, numeroasele declaraţii în care Nicuşor Dan se lăuda că a rezolvat problema datoriilor Capitalei. Mai mult decât atât, agenţia internaţională de rating Fitch, îl contrazice pe Nicuşor Dan. Ratingul acordat Primăriei Capitalei în mandatul Gabrielei Firea este acelaşi ca cel din mandatul lui Nicuşor Dan, respectiv BBB-.

Toate aceste atacuri din categoria „grelei moşteniri” nu au fost decât o scuză a lui Nicuşor Dan pentru lipsa totală de activitate din primii doi ani de mandat.

Mai grav decât aceste minciuni ale lui Nicuşor Dan este faptul că bucureştenii nu văd şi nu sunt informaţi pe ce s-au dus banii împrumutaţi de actualul primar general!

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: