Lucian Romașcanu: „Oamenii care fac bani trebuie să nu-și uite datoria socială” | Conferința România Inteligentă

Sursa foto: Facebook

Oamenii care fac bani trebuie să nu-şi uite datoria socială, spune senatorul PSD Lucian Romaşcanu.

”Alexandru Marghiloman este descendentul unui șir lung de oameni care au prosperat, au investit și pe măsură ce se acumulau banii, se acumulau și valorile corecte care trebuie să vină odată cu banii.

Și toți boierii secolelor 18-19 și-au trimis copiii la școli înalte, iar unul din lucrurile importante cu care se întorceau de acolo și plecau spre acolo, Marghiloman a făcut ”Sfântul Sava” ca liceu, erau patriotismul și nevoia de a-ți aduce contribuția în zona politică, de a fi de folos țării.

Noi am avut un accident, o fractură istorică de 45 de ani în care bogăția a fost întotdeauna blamată și considerată un defect. După ’90, a început această acumulare ușor sălbatică de capital.

Sigur banii vor veni în sprijinul a ceea ce trebuie să facă și anume educație, pentru cei care au, iar pentru cei care nu au, să doneze, astfel încât și cei cu bani să își înțeleagă menirea de a duce România mai departe, pentru că, până la urmă, bunăstarea de care se bucură, este rezultatul a ceea ce țara a pus la dispoziție”, a spus Lucian Romașcanu, la conferința „Rolul şi locul lui Alexandru Marghiloman în Epocă”.

”Oamenii care fac bani trebuie să nu-și uite datoria socială”

”Lucrurile trebuie spune și un pic mai abrupt. Oamenii care fac bani trebuie să nu-și uite datoria socială, pentru că există o obligație morală de a întoarce ceva din ce ai făcut, iar copiii care merg înainte să încerce să ducă mai departe ceea ce au început părinții lor, cei care sunt în zona antreprenorială și așa mai departe și să încerce să servească statul și România din postura respectivă.

Există o tentație, la tineri, pe care am văzut-o și pe care personal o descurajez, chir și din familii foarte bine situate, de a se angaja la stat. De ce?

Eu am lucrat 27 de ani în mediul privat. E mai sigur pentru ce (n.r. să lucrezi la stat)? Este o tentație a pornirii ușoare de toate părțile, pe care ar trebui să o spunem și să încercăm să o schimbăm”, a mai spus Lucian Romașcanu, în cadrul conferinței „Rolul şi locul lui Alexandru Marghiloman în Epocă”.

Citește mai mult AICI 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: