Avantajele lui Sebastian Burduja în lupta cu Nicușor Dan

Sursă foto: Facebook / Sebastian Burduja

Sebastian Burduja este candidatul PNL pentru Primăria București, la alegerile locale din 2024. Burduja va trebui să-l învingă pe actualul primar, Nicușor Dan, care a avut un mandat lipsit de realizări importante.

Sebastian Burduja intră în campania electorală cu numeroase avantaje, după perioadă în care a fost ministru al energiei. Din 2020, liberalul este și deputat de București.

Majoritatea în Consiliul General

Sebastian Burduja are marele avantaj de a putea construi o majoritate în Consiliul General (CG), ceea ce este esențial pentru orice primar. Nicușor Dan nu are nicio șansă să obțină majoritatea în CG, chiar dacă va câștiga un nou mandat de primar. Alianța Dreapta Unită este cu mult sub pragul de 50%, necesar pentru majoritate. Astfel, Nicușor Dan va fi un primar izolat, care nu va putea să-și impună proiectele în Consiliu.

Sebastian Burduja are capacitatea să negocieze cu cei din PSD și să construiască o majoritate în Consiliul General București. PNL și PSD sunt la guvernare de aproape 3 ani și nu ar avea probleme să colaboreze și în administrația locală din capitală. Bucureștiul are nevoie de un primar care să poată colabora cu Consiliul General, pentru a implementa proiecte esențiale pentru oraș. Nicușor Dan a demonstrat de multe ori că nu este capabil să negocieze și preferă să blocheze proiectele celorlalți.

Atragerea fondurilor

Sebastian Burduja va avea o relație mult mai bună cu Guvernul decât a avut Nicușor Dan. Sebastian Burduja are de partea sa PNL, care va rămâne la guvernare și după alegerile parlamentare din 2024. Acest lucru îi va permite lui Burduja să atragă mult mai multe fonduri de la Guvern sau de la Uniunea Europeană.

De asemenea, Sebastian Burduja are deja experiență în Guvern și îi va fi mai ușor să colaboreze cu autoritățile guvernamentale. Primăria București, condusă de Burduja, ar fi un partener de încredere pentru Guvern. Capitala are nevoie de un profil european și de numeroase fonduri pentru a-și continua dezvoltarea. Nicușor Dan nu este un politician capabil să negocieze sau să reprezinte capitala la nivel internațional.

Sistemul de termoficare din București

Sebastian Burduja a fost ministru al energiei și a avut în subordinea sa ELCEN, compania care produce agentul termic pentru București. Candidatul PNL cunoaște foarte bine situația ELCEN și Termoenergetica, compania Primăriei București, ceea ce l-ar ajuta să realizeze mult mai ușor fuziunea dintre cele două companii.

Totodată, Bucureștiul ar putea atrage numeroase investiții pentru sistemul de termoficare. Burduja are deja experiență în domeniul energetic și, după cum reiese din programul său, se va concentra pe modernizarea CET-urilor din capitală.

Transparență

Încă de la începutul campaniei, candidatul PNL a demonstrat o totală transparență și a publicat programul său pentru București. Sebastian Burduja și-a prezentat soluțiile pentru problemele cetățenilor.

„Soluțiile mele pentru termoficarea Bucureștiului nu sunt complicate:

  1. Fuziunea dintre ELCEN și Termoenergetica;

  2. Eliminarea intermediarilor și a tarifelor de distribuție;

  3. Modernizarea celor 4 CET-uri;

  4. Exploatarea energie geotermale și a altor surse regenerabile;

  5. Reabilitarea și modernizarea rețelei de termoficare.”

În programul său electoral, Burduja propune soluții inclusiv pentru transportul din capitală, sistemul de sănătate, reducerea poluării, spațiile verzi, gestionarea deșeurilor, atragerea investițiilor și pentru multe alte probleme cu care se confruntă cetățenii.

„-modernizarea infrastructurii feroviare și cadență mai mare de trenuri pe principalele legături
feroviare regionale (de ex. București-Brașov, București-Constanța, București-Craiova, BucureștiPitești, București-Giurgiu, București-Brăila);
– reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de tren metropolitan, și conversia principalelor
stații feroviare în hub-uri de dezvoltare urbană;
– modernizarea și extinderea rețelei de metrou atât în sudul orașului cât și în principalele suburbii
ale Bucureștiului (investiții vitale pentru dezvoltarea sustenabilă a orașului și pentru atragerea de
noi investiții);
– modernizarea și extinderea rețelei de tramvai și rezolvarea unor probleme cheie de conectivitate
(de ex. conexiunile între liniile de tramvai din zona Pieței Unirii);
– extinderea rețelei de piste velo, pe modelul orașelor din vest;
– introducerea unor politici clare pentru sistemele de transport alternativ (de ex. trotinete
electrice)”, mai precizează Burduja, în programul său, la capitolul „Transport public”.

Sebastian Burduja crește în sondaje

În ultimele 2 săptămâni, Sebastian Burduja a reușit să crească în sondaje. Candidatul PNL demonstrează că are capacitatea să îl învingă pe Nicușor Dan și să atragă electoratul de partea sa. Nicușor Dan, primarul capitalei, fuge de dezbaterile publice și de confruntarea cu ceilalți candidați. Primarul a ales să comunice doar pe rețelele de socializare și sfidează cetățenii care îi cer explicații.

„Am intrat în această competiție plin de speranță, cu inima deschisă și convingerea că pot să schimb cu adevărat Bucureștiul, pentru a-l face locul în care să trăim cu plăcere, fiecare dintre noi și toți cei pe care îi iubim”, a declarat Sebastian Burduja.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: