Polonia alocă fonduri suplimentare pentru dezvoltarea serviciilor sale de securitate, anunţă premierul Donald Tusk

Sursa foto: wyborcza.pl

Polonia va aloca încă 100 de milioane de zloţi (25,3 milioane de dolari) pentru a-şi dezvolta serviciile de informaţii, a anunţat marţi premierul Donald Tusk, care a avertizat în legătură cu ameninţarea în creştere din partea Rusiei, transmite agenţia de presă Reuters.

Polonia susţine că poziţia sa ca centru de distribuire a proviziilor pentru Ucraina a transformat-o într-o ţintă esenţială pentru serviciile secrete ruse.

”Am decis să aloc 100 de milioane de zloţi din propria rezervă, rezerva prim-ministrului, pentru a consolida agenţiile de informaţii şi securitatea internă”, a declarat Tusk într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că eforturile Moscovei de a destabiliza ţări europene, în special pe Polonia şi statele baltice, se intensifică pe măsura apropierii alegerilor europene din 6-9 iunie.

”Va trebui să investim mai multe resurse, timp, acţiuni atunci când este vorba de serviciile noastre speciale”, a spus el.

Donald Tusk a precizat că serviciile secrete poloneze au împiedicat, inclusiv cu ajutorul aliaţilor Varşoviei, o serie de acte de sabotaj în ultimele zece săptămâni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: