Burduja anunţă că iniţiază cadrul legislativ ce permite românilor să consume energie electrică regenerabilă

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministerul Energiei anunţă luni că iniţiază un Grup de Lucru pentru dezvoltarea Comunităţilor de Energie în România şi lansează invitaţia de aderare la Grup entităţilor interesate. Potrivit instituţiei, scopul iniţiativei este de a accelera crearea cadrului legislativ pentru ca toţi consumatorii de energie electrică din România să poată beneficia de energia regenerabilă produsă la propriul loc de consum sau produsă în cadrul unei comunităţi de energie din care aceştia fac parte. ”Lansăm o iniţiativă benefică pentru toţi cetăţenii României: dreptul de a-şi produce propria energie electrică, dar şi să consume la preţuri mai mici energia produsă într-o astfel de comunitate”, spune ministrul Sebastian Burduja.

“Lansăm o iniţiativă benefică pentru toţi cetăţenii României: dreptul de a-şi produce propria energie electrică, dar şi să consume la preţuri mai mici energia produsă într-o astfel de comunitate. În cadrul acestei măsuri, am instituit Grupul de Lucru pentru dezvoltarea Comunităţilor de Energie în România. Scopul nostru este de a oferi tuturor consumatorilor de energie electrică din ţara noastră posibilitatea de a se bucura de energia regenerabilă, fie produsă la domiciliu, fie în cadrul unei comunităţi energetice locale. Această iniţiativă nu doar că va aduce o reducere a costurilor cu energia electrică şi a dependenţei noastre de sursele tradiţionale de energie, ci va ajuta la reducerea sărăciei energetice şi va deschide şi o nouă eră a sustenabilităţii şi autonomiei energetice pentru fiecare român”, spune Sebastian Burduja, ministrul energiei.

Ministrul arată că, pentru ca România să valorifice pe deplin potenţialul său solar, este necesar un cadru stabil şi de sprijin care să stimuleze inovaţia şi investiţiile.

„Îmi doresc un sistem energetic care să atingă cei 3D: decarbonare, digitalizare, descentralizare. Încurajăm toate entităţile interesate să se alăture Grupului de Lucru şi să contribuie la crearea unui cadru legislativ modern şi flexibil, care să permită implementarea acestei viziuni îndrăzneţe pentru viitorul nostru energetic”, precizează el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: