Fetiţă de nici 2 ani, ucisă de biluţe magnetice. Cum se explică diagnosticul

Sursa: Pixabay

O fetiţă de nici doi ani a murit după ce a ingerat biluţe magnetice. Familia fetiţei este din România, dar este stabilită de 12 ani în Germania. Mama copilului a relatat pentru News.ro cum a ajuns să ingereze biluţele şi tot ce s-a întâmplat, de la primele simptome şi diagnosticul de enterocolită şi până la stabilirea cauzei reale a suferinţelor, intervenţia chirugicală şi septicemia care a provocat decesul. ”Să nu cumpere aşa ceva, dacă s-ar putea prin lege să fie interzisă comercializarea acestor magneţi, sunt atât de periculoşi. Dacă e unul, se poate elimina, dar dacă sunt doi, pot să blocheze stomacul şi fără un RMN nu pot fi observaţi”, este mesajul femeii pentru părinţi.

Familia fetiţei este din România dar este stabilită de 12 ani în Germania. Mama copilului care s-a stins din cauza unor biluţe magnetice pe care le-a ingerat după ce cineva le-a uitat în locuinţa familiei a relatat pentru News.ro coşmarul pe care îl trăieşte de anul trecut, de pe data de 19 noiembrie.

„Fetiţa noastră în vârstă de un an şi 8 luni a început să aibă diaree, am mers la medic, s-au luat probe, în care a ieşit o infecţie, dar ei au asociat infecţia cu enterocolită”, a spus mama fetiţei.

În decembrie fetiţa a ajuns însă din nou la medic. O echipă medicală din Germania i-a spus mamei că este vorba despre enterocolită reapărută după cea din noiembrie, fără să recolteze şi alte probe, susţine mama copilului.

„Ei au considerat că este vorba tot despre enterocolită, doar că a făcut o dată şi la un anumit timp s-a reinfectat, de aia durează aşa de mult”, a mai spus mama copilului.

Copilul a început să facă însă febră, tot în luna decembrie a anului trecut. În perioada sărbătorilor de iarnă familia a dus-o din nou la spital.  Copila a stat internată 3 zile, i s-a luat probă de scaun, în care, spune mama, s-a verificat prezenţa doar a unei anumite bacterii, test la care fetiţa a ieşit negativ. Analizele de sânge nu au indicat o infecţie. Problemele nu aveau să se termine aici, mai spune mama copilului.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL