VIDEO Stelian Negrea: Nicușor Dan lasă impresia că este sărac dar evită să se delimiteze de un susținător controversat

Cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale, Nicușor Dan declară pe rețelele sociale că nu are bani și că face un credit pentru susținerea campaniei. Toate acestea, în contextul în care în ultima vreme au apărut tot mai multe informații privind finanțări din zona Moscovei.

Jurnalistul Stelian Negrea, cel care a dezvăluit relația lui Nicușor Dan cu Matei Păun, a comentat felul cum răspunde actualul primar la numeroasele întrebări legate de susținătorii săi.

„Pot doar explica prin prisma faptului că vrea să lase impresia că este sărac, că nu are banii de la buget pe care îi iau într-adevăr celelalte două mari partide și pe care le cheltuie cu multă nonșalanță. Da, dar asta este fix treaba lor și ei vor răspunde în fața Autorității Electorale Permanente. Dar, revenind aici, domnia sa, dacă s-a prezentat ca un ca un jucător politic antisistem, nu vrea să apeleze prea mult la banii sau nu vrea să lase impresia că apelează prea mult la banii de la buget. Pentru că chiar și din declarațiile domniei sale pe perioada de pre-campanie, grosul banilor pentru campania de panotaj exterior pe care i-ar plăti firmei Getica, controlată de către domnul Matei Păun prin interpuși, aceștia vin tot de la bugetul de stat. De la USR, care primește, singura formațiune de la Alianța Dreapta Unită care primește bani de la buget. Deci 100.000 din cei 180.000 din cât declară domnia sa că ar costa campania respectivă, tot de la bugetul de stat vin. Dar întorcând-ne la domnul, acesta dă impresia, în opinia mea, că nu este susținut de cetățeni, că nu apelează la banul public. Văzând cum se codeste să explice această relație cu Matei, om pe care nu o are de ieri, de azi, ci de atâția ani, o relație pe care nu a explicat-o și nu explică nici acuma, mizând pe faptul că dacă s-a erijat în candidatul opoziției, mizând pe faptul că s-a erijat în în candidatul anti-PSD-PNL, domnia sa este dator cu explicații, cum să vă spun, convingătoare. Sunt vreo ci vreo două sute de întrebări pe care le-am trimis și nu mi-a răspuns. Întrebam aplicat despre fiecare părticică a relației acestea controversate cu domnul Matei Păun, dar în spațiul public lasă vag impresia, așa că… știți… n-am nicio treabă cu Matei. Ba ne vedem, ba nu ne vedem. Ba mă finanțează, ba nu mă finanțează și lumea, cum să vă spun, nu mai știe ce să înțeleagă”, a explicat jurnalistul.

Stelian Negrea a spus în continuare că prima dată când a luat legătura cu Matei Păun, acesta a recunoscut că-l ajută pe domnul Nicușor Dan.

„Nu, n-a spus financiar, nu a mers până acolo pentru că că oamenii ăștia, în opinia mea, care poate să fie greșită și nu reprezintă un îndem la vot către cineva, sunt oameni extrem de abili. Nu uitați că Matei Păun este prins în Panama Paper, este prins în tot felul de scheme cu companii offshore care sunt, cum să vă spun, greu de făcut. Da, contabilii și avocații fac chestiile astea, oameni care se pricep la finanțe internaționale. Da, și atunci răspund numai la ceea ce vor domniile lor să răspundă, în timp ce la întrebările concrete nu răspund. Cum face domnul domnul Nicușor Dan. Nici acum, în opinia mea, domnia sa nu a lămurit relația cu Matei Păun și crede că nu are de ce să lămurească”, a explicat Stelian Negrea.

Acesta a mai arătat că, în timp ce este întrebat de jurnaliști de ce nu se delimitează de un afacerist pro-rus, primarul încearcă să capteze atenția cu alte subiecte.

„Mai lăsați-mă, domnule, ce am făcut, am făcut foarte bine, uite, i-am ajutat pe ucraineni, a venit Prințul Charles și ne-a mulțumit… dar nu i-a zis nimeni nimic despre ucraineni. De ce nu te delimitezi o dată pentru totdeauna, că asta e singura mea problemă ? De ce nu se delimitează de acest afacerist rus care da, care aduce în în 2022, conform anchetei mele de pe Newsweek, vreo 17 sau 18 milioane de euro pentru o afacere românească. De la o bancă controlată de Federația Rusă, de Putin”, a subliniat Stelian Negrea.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: