Maia Sandu – mesaj la deschiderea Bookfest: Venim de acasă acasă, dinspre ai noştri spre ai noştri

Sursa foto: Facebook

Participarea Republicii Moldova în calitate de invitat de onoare al Salonului Internaţional de carte Bookfest reprezintă un privilegiu, o imensă responsabilitate, dar şi un prilej de mare mândrie, pentru că venim de acasă acasă, dinspre ai noştri spre ai noştri, uniţi cu toţii prin largile aripi ale limbii române, a transmis preşedintele Maia Sandu.

„Cu mare emoţie, dar şi cu mare bucurie, salut deschiderea Salonului Internaţional de carte Bookfest, cea mai frumoasă formă posibilă de celebrare a literaturii, a cunoaşterii şi a spiritului creativ uman. Pentru noi, cei din Republica Moldova, această ediţie este de o semnificaţie copleşitoare, pentru că venim de acasă acasă, dinspre ai noştri spre ai noştri, uniţi cu toţii prin largile aripi ale limbii române. E un privilegiu, o imensă responsabilitate, dar şi un prilej de mare mândrie pentru noi să fim în acest an invitaţi de onoare. Este un gest de o deosebită generozitate din partea României, un gest de solidaritate, de sprijin şi de încredere, un gest care depăşeşte limitele literaturii şi ale industriei editoriale”, a subliniat Maia Sandu, în mesajul prezentat consilierul prezidenţial Angela Braşoveanu.

Preşedintele Maia Sandu consideră că prezenţa la Bookfest a Republicii Moldova ca invitat de onoare „este un test al calităţii şi o măsură a talentului, a efortului, dedicaţiei şi consecvenţei pentru toţi cei implicaţi în procesul de creare şi promovare a cărţii”.

„Şi ei sunt mulţi, autori, editori, redactori, corectori, designeri şi ilustratori, tipografi, distribuitori, promotori, jurnalişti culturali, critici literari, manageri, profesori, bibliotecari şi librari”, a completat ea.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: