Ministrul de Externe la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre NATO de la Praga

Luminița Odobescu / Facebook
Sursa foto: Facebook / Luminița Odobescu

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a participat vineri, la reuniunea informală a miniştrilor de externe din statele membre NATO, organizată la Praga, discuţiile concentrându-se pe agenda Summitului NATO de la Washington, inclusiv pe continuarea sprijinului pentru Ucraina. În cadrul întâlnirii, Luminiţa Odobescu a reiterat necesitatea continuării sprijinului substanţial pentru Ucraina, inclusiv necesitatea ca deciziile Summitului NATO de la Washington să reconfirme angajamentul ferm pentru un pachet solid şi predictibil de asistenţă pentru Ucraina.

Potrivit Ministerului de Externe, dezbaterile s-au concentrat pe agenda Summitului NATO de la Washington, inclusiv pe continuarea sprijinului pentru Ucraina.

”Miniştrii de externe aliaţi s-au referit totodată şi la implementarea deciziilor Summitului de la Vilnius privind consolidarea măsurilor de descurajare şi de apărare pe Flancul Estic, ca urmare a războiului de agresiune al Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Discuţiile au relevat şi sprijinul pentru partenerii vulnerabili, cu accent pe întărirea rezilienţei acestor state”, arată MAE.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: