Șeful diplomației libaneze: Hezbollah nu va intra imediat în război, căci Hamas se descurcă singură câteva luni

Sursa foto: Wikipedia

Gruparea şiită libaneză „Hezbollah nu va intra imediat” în războiul împotriva Israelului, în momentul în care va avea loc intervenţia la sol a trupelor israeliene în Fâşia Gaza, deoarece gruparea islamistă palestiniană „Hamas poate rezista luni de zile”, a declarat duminică ministrul de externe libanez Abdallah Bou Habib, într-un interviu acordat postului independent MTV Liban, citat de EFE.

„Hezbollah nu va intra imediat când va avea loc invazia terestră (israeliană în Gaza – n.r.). Hamas spune că poate rezista luni de zile şi că nu va exista nicio reacţie din partea Hezbollah sau a vreunei organizaţii regionale la începutul invaziei”, a declarat şeful diplomaţiei libaneze.

În interviu, Bou Habib a afirmat că „prima abordare a Hezbollah, dacă situaţia nu se înrăutăţeşte mult în Gaza, este neintervenţia”, deşi a clarificat că guvernul libanez „nu are niciun control asupra lor”, cu toate că „există mereu dialog”.

Şeful diplomaţiei libaneze a mai declarat că „întotdeauna” le aminteşte celor din Hezbollah că „Libanul a fost distrus în 2006, dar ei au ieşit întăriţi” şi că astăzi „au mai multă putere decât înainte”.

„Dumneavoastră auziţi ce spun israelienii în fiecare zi despre Liban. În timp ce Hezbollah nu spune nimic. Desigur, există intervenţii ale liderilor lor, dar domnul Hasan (Nasrallah – liderul Hezbollah – n.r.) nu a spus încă nimic. „Nu cred că vrea război”, a apreciat Bou Habib.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL