Liderii G7 îi cer lui Kim Jong-un să nu-i mai trimită arme lui Putin

Sursa foto: Twitter - X

Ţările G7 şi aliaţii lor şi-au exprimat, vineri, „profunda îngrijorare’” faţă de cooperarea militară în creştere între Coreea de Nord şi Moscova şi au cerut Phenianului să înceteze „transferurile ilegale de arme” către Rusia, transmite France Presse, potrivit Agerpres.

„Suntem profund îngrijoraţi de aprofundarea cooperării dintre RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) şi Rusia, care încalcă în mod flagrant mai multe rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU”, au afirmat acestea într-un comunicat publicat de Italia, care prezidează G7 în acest an.

„Facem apel la RPDC şi la Rusia să înceteze transferurile ilegale de arme”, continuă declaraţia, semnată şi de Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Uniunea Europeană.

Cel mai recent pachet de sancţiuni ale guvernelor lor „reprezintă un efort coordonat pentru a trage la răspundere RPDC şi Rusia pentru acţiunile lor şi pentru a impune costuri financiare actorilor şi entităţilor implicate în transferurile ilegale de arme din RPDC către Rusia pentru a ataca Ucraina”.

„Guvernele noastre se opun în mod hotărât acestor transferuri de arme în curs de desfăşurare, pe care Rusia le-a folosit pentru a bombarda infrastructuri ucrainene importante, prelungind suferinţa poporului ucrainean”, se arată în comunicat.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: