Probleme cu legea pentru un ales local al PDL

Consilierul județean PDL Bacău, Laurențiu Ganea, este acuzat de constituire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani. Acesta va fi cercetat sub control judiciar.

În același dosar, mai sunt inculpați alți trei oameni de afaceri, cercetați tot sub control judiciar și încă opt, arestați preventiv în urma perchezițiilor DIICOT.

Din cercetări a rezultat că membrii grupării, prin societăţi comerciale interpuse şi controlate de către aceştia, au efectuat achiziţii intracomunitare de materii prime, cu scopul de a se sustrage de la plata TVA şi a impozitului pe profit, potrivit unor surse judiciare.

De asemenea, prin utilizarea unor circuite economice frauduloase, au mărit fictiv cuantumul cheltuielilor deductibile înregistrate, denaturând astfel baza impozabilă luată în calcul la stabilirea impozitului pe profit şi diminuând cuantumul TVA de plată.

Astfel, prejudiciul creat, stabilit până în prezent, este de 2.261.306 euro. 

Totodată, pe circuitele evazioniste au fost identificate societăţi comerciale cu sedii fictive, care nu figurează cu angajaţi şi care ulterior au fost cesionate unor persoane cu situaţii financiare precare, din mediul rural, informează Agerpres.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL