Mii de israelieni au manifestat pentru a cere un acord privind eliberarea ostaticilor

Israelieni Protest
Suras foto: Twitter - AFP News Agency

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea ostaticilor, un plan prezentat cu o zi înainte de preşedintele american Joe Biden, informează AFP.

„Un acord privind ostaticii acum”, a cerut o manifestantă deghizată în Statuia Libertăţii, în mijlocul unui val de steaguri israeliene.

„Biden este singura noastră speranţă”, a declarat pentru AFP manifestanta Abigail Zur, în vârstă de 34 de ani.

Vineri, preşedintele american a declarat că Israelul a propus o foaie de parcurs pentru o încetare completă a focului între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, care include eliberarea ostaticilor deţinuţi în Fâşia Gaza. La Tel Aviv, demonstranţii au fluturat un banner uriaş pe care era scris „Biden, salvează-i de Netanyahu”. Marea majoritate a manifestanţilor intervievaţi de AFP au declarat că se tem că Benjamin Netanyahu ar pune în pericol acordul. Pentru Diti Kapuano, premierului îi pasă mai mult de „puterea” sa decât de soarta ostaticilor.

„Sper că Biden va exercita suficientă presiune pentru ca guvernul şi Netanyahu să accepte acordul”, a spus această femeie de 46 de ani, cu drapelul israelian în mână.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: